Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Igazi ajándék az együtt töltött idő és a türelem

Győr - A karácsony esélyt kínál az embereknek a nyugalmas beszélgetésre, az újjászületésre, arra, hogy megtapasztalják a teremtő szeretetet. Az ünnepről a szeretetszolgálat vezetője, a költő, a grafikus és a lelkipásztor vallott a Kisalföldnek.
„Szomorú, hogy mennyire nincs idejük az embereknek egymásra. Aztán karácsonykor, néhány nap alatt és tengernyi ajándékkal pótolni akarják az egész éves mulasztást. Pedig ha mindennap adnánk egy kicsit magunkból másoknak, akkor más lenne a világ – vélekedik dr. Báthy Andrásné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat területi titkára. – Mert hát néhány hét, hónap múlva is szükség lenne a segítésre, az odafigyelésre. Bizony változnunk kellene! Gyakran eszembe jut annak a nyolcvanas évekbeli karácsonynak az élménye, amikor közösen hoztunk össze egy éjjeli menedékhelyet a rászorulóknak, együtt ünnepeltünk és valahogy akkor szinte kézzelfogható volt az annyira hiányzó cselekvő szeretet."

Bittner Ferenc
Bittner Ferenc

„Minden karácsonykor megadatik az esély, hogy szívünkben újjászülessen Jézus, Jézus szeretete, s újra megtanuljunk szeretetet adni – vallja Villányi László költő. – A karácsony lehetőséget, esélyt kínál a változásra, a megújulásra, az egyre teljesebb megtisztulásra. Emlékezetesek számomra azok a karácsonyok, amikor a fiaim még kicsik voltak és csodálattal álltak a fa mellett. Akkor, az arcukat látva igazi ajándékként éltem át az ő tiszta örömüket. A tavalyi karácsonyomra is boldogan emlékezem, sok-sok szeretetet kaptam, amiből nincs elég!"

Villányi László
Villányi László

„Nekem a karácsony a családról, a boldog beszélgetésekről, együttlétekről, a belső értékekről, és nem a javakról szól. Arról az ünnepről, arról az estéről, amelyre elő kell készülni – hangsúlyozza Kurcsis László grafikusművész. – Az igazi ajándék nekem az a szeretetteli, türelmes idő, amit saját készítésű képeslapokra, mézeskalácssütésre szánunk. Az a nyugalom, amit a gyertyafényben, a csillogó pohár bor kortyolgatása közben, szerettei körében érez az ember. Gyermekkori karácsonyaim örömét soha sem felejtem el, olyannyira, hogy ezt adom tovább minden évben a gyermekeimnek."

Kurcsis László
Kurcsis László

Az Úr Isten szeretetével való közvetlen találkozást jelenti nekem a karácsony. Azt a kinyilatkoztatást, hogy a Teremtő nem fordult el ettől a világtól – említette Bittner Ferenc református lelkész. – Az emberek háromszázhatvan napon át megfeledkeznek a szeretetről, aztán két-három napra mintha megváltozna minden. Figyelnek egymásra, és akár a napkeleti bölcsek, ajándékokkal »díszítik fel« az ünnepet. Hogy mit tesz az összefogás, példázza nyolcvankilenc karácsonya, amikor szenteste, az istentisztelet előtt beállított egy fiatalember, hogy másnap indul Erdélybe, csomagokat, ruhaneműt visz a forradalom dúlta városokba. Tudunk-e segíteni? Pár óra alatt megtelt holmikkal az egyik gyülekezeti terem. Hát ennek a megértő, segítő szeretetnek kellene munkálni köztünk mindennap."
Dr. Báthy Andrásné
Dr. Báthy Andrásné

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2008. december 27. 09:40
    „Legjobb és legemlékezeteseb karácsonyt az U.S.A-ban töltöttem 56-ban. Tudom hogy Mo.-n vannak akik ésszel ezt nemtudják felfogni, mert még apjuk bögyrében se voltak, aztán meg hosszu évekig tömték a fejüket. Annak idején még nemvolt internet és ment az agymosás. Ha esetleg van valakinek még kéteje akkor konkrét mondhatom hogy az átlag U.S.A. nyugdij az háromszorosa a Mo. nyugdijaknak. Aztán még hozzáteszem hogy bárkinek tetszik vagy sem én itt csak szórakozom. Szükséges a fejtágitás ott a mai napig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt és fél ezer külföldi lakik a megyében

Győr-Moson-Sopron - Kétszer annyi külföldi állampolgár él a megyében most, mint a hazánk uniós… Tovább olvasom