Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Igazgatóváltás a tanítóképzőn

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Karát június 26. után új vezető igazgatja, ugyanis Kovátsné dr. Németh Mária megbízási ideje lejártával nem indult újra a főigazgatói posztért.
Kovátsné dr. Németh Mária négy évre szóló főigazgatói megbízásának lejártával a győri tanítóképző főiskola pályázatot írt ki az intézményvezetői posztra. A kari tanács június 26-án szavaz, de az már biztos, hogy direktorváltás lesz, ugyanis a három pályázó egyike sem Kovátsné. A jelöltek között van Németh Mária elődje, Cseh Sándor, aki korábban nyolc éven át irányította az intézmény munkáját. Az előírt „ négy év szünet " után most újra indul. A matematika tanszék vezetője, Csóka Géza szintén benyújtotta pályázatát. Külső pályázónak számít Teleki Béla, aki a soproni pedagógiai főiskola tanszékvezetőjeként indul.

Ketten esélyesek

A Kisalföld úgy tudja, a poszt betöltésére Cseh Sándor és Csóka Géza az igazi esélyes. Az előbbiről azt mondják, a jelenlegi főigazgató őt látná szívesen utódjául; Csóka viszont annak a tanári közösségnek a támogatott jelöltje, amely csaknem két évig küzdött Kovátsné visszahívásáért. Lapunk információi szerint az utóbbiak vannak többen a kari tanácsban (még ha a Hallgatói Önkormányzat delegáltjai Cseh Sándorra is voksolnak), ezért várhatóan matematikus igazgatója lesz a patinás intézménynek.

Folyik a kampányolás

A kérdés azonban még nem dőlt el, amit a gőzerővel folyó kampányolás is mutat. Kovátsné az ausztriai magyarok lapjában, a Bécsi Napló május-júniusi számában nyilatkozott múltjáról és jövőjéről. Az interjúban egyértelműen a korábbi főigazgató mellett tette le voksát, mondván: „ Az Apáczai csak akkor fejlődik tovább, ha Cseh Sándor lesz a főigazgató, mert nincs más alkalmas ember. " Nem titkolta ellenérzéseit Csókával szemben, aki szerinte az elmúlt időszakban „ rágalmazott, hallgatókat manipulált, fegyelmi eljárása volt, Orbán Viktor ellen tüntetést akart szervezni, ezek után gátlástalanul beadta a pályázatát " .
A tanítóképző belső harcait remélhetőleg lezárja az igazgatóválasztás. Kovátsné mindenesetre a már említett cikkben azt mondta: elhagyja a főiskolát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lepipálták a fővárosi iskolákat

A nagycenki általános iskola ötödikesei egy országos matematikai és olvasási-szövegértési felmérésen… Tovább olvasom