Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Ifjúság körút: közvilágítási lámpákat cseréltek - fotók

Ezúttal a teljes Ifjúság körút - mely kettészeli az adyvárosi választókörzetet - közvilágításának korszerűsítése ment végbe, melynek keretében a régi nátrium fényforrások helyett a közel 30-40%-kal több fényt adó fémhalogén izzók lettek felszerelve 60 db új lámpatestbe.

További előnye, hogy energiafelhasználásuk is kevesebb.

A Vill-Korr Hungária a Győr MJV közvilágítási hálózat üzemeltetésére, korszerűsítésére vonatkozó megállapodás alapján végezte el a munkákat az Útkezelő Szervezettel egyeztetve. A Győr-Szol Zrt. pedig hozzájárult az őszi munkálatok során elvégzett fametszésekkel is, hogy még jobb láthatóságot biztosítsanak az új lámpatestek.

Prédl Antal az Útkeleő Szervezet vezetője, Ódor Tamás Vill-Korr Kft, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő
Prédl Antal az Útkeleő Szervezet vezetője, Ódor Tamás Vill-Korr Kft, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő. (balról-jobbra).


"A korszerűsítésnek köszönhetően jóval világosabb lett az utca sötétedéstől, mely elősegíti a biztonságosabb közlekedést és a közbiztonság számára is előnyös.

Az utcán nyáron már átadásra került egy megvilágított gyalogátkelőhely, most ezzel a további fejlesztéssel még magasabb a biztonsági szint a környéken, nem elhanyagolható, hogy a közelben iskola, óvoda és bölcsöde is van, biztonságosabb a megközelíthetőségük ezáltal.

Idén az Ifjúság körúton az elvégzett két közvilágítási korszerűsítéssel együtt további közlekedést szabályozó munkálatok zajlottak le, többek között több mint 100 db parkolóhely lett felfestve, a veszélyes kereszteződésekben útburkolati jelek kerültek ki, új táblák is, továbbá közlekedést elősegítő tükrök kihelyezése is megtörtént, mellyel az egész környék közlekedése biztonságosabbá vált" - közölte Radnóti Ákos portálunkkal.

Olvasóink írták

 • 3. daffy 2011. december 18. 19:27
  „Itt legalább okosan döntöttek,nem úgy mint Hódmezővásárhelyen a Led-es korszerűsítésel.Ha már fehéríteni akarunk.A 6840db lámpatest cserével igaz,hogy 35%-ot megtakarítanak,de néhány műszaki (ellen)tényezővel nem számoltak és nem írtak a lapok,se a média nem tudósított.A meglévő lámpatesteket is át lehet építeni Nátriumról CMH-s fémhalogénre csak gyújtót kell cserélni,amikor az újragyújtási idő ki van tolva,mivel áramkimaradáskor több időre van szükség az újra gyújtáshoz a fémhalogén lámpáknak főleg ha már öregszik.Ezt bármelyik nátriummal szerelt lámpatestben lehet ki lehet építeni 10-15000Ft plusz költségből+kosaras gép és 2 fő szerelő rezsiköltségéből,amikor ugyan is lámpatestet kellene cserélni,ez a két költség mindig fenn áll.”
 • 2. Bob30 2011. december 15. 21:13
  „Ez tényleg jó lett komolyan,de sajna az útburkolat felújítására soha nem lesz pénz!? Pedig nagyon ramaty állapotban van!!”
 • 1. MRIA 2011. december 15. 17:22
  „Végre mindenki jól láthat ?s nem csak az ünnepek idején! Sokkal biztonságosabbak váltak az utcák az új lámpákkal!
  Köszönjük szépen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr belvárosában csak Citybuszok közlekedhetnek a jövőben

A birtokunkba került dokumentumból kiderül a Citybuszok új útvonala, de a 2012-es győri… Tovább olvasom