Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Ifiházasok találkozója

Harmadszor rendezik meg szombaton az ifiházasok találkozóját. A helyszín ismét a rábapatonai Ella kocsmája, a Diófa és az Ártéri liget. Az egész napos „happening” rég nem látott barátok, ismerősök összejövetele, akiket összeköt egy fogalom: az „ifiház”.
Tavaly ünnepelte harmincadik születésnapját a győri ifjúsági ház. Az Árpád úti létesítmény a hetvenes és a nyolcvanas években sok fiatalnak jelentette a második otthont. Jó volt ott lenni, mert mindig történt valami. Például működött Rütyi Phonodája, ahol igényes zenéket lehetett hallani. Voltak fotókiállítások, dzsesszklub, amit a Mediawave atyja, Hartyándi Jenő vezetett és volt filmklub. Volt Opra-diszkó, ami egészen mást jelentett, mint manapság. Volt egy Wagner nevű együttes, amely minden vasárnap „össztáncot" teremtett. Volt egy Arrabona színjátszó csoport, amely Spike Jones zenéjére írott pantomimjével és saját felfogású Moli re-darabjával Monacóig jutott.

Itt rendezték meg évről évre az Országos Amatőr Pop Jazz Rock napokat, ahol neves zsűri döntött a profivá válás kérdéséről. Igaz, a zenekaroknak kár volt hajtaniuk, mert mindig a Kisrákfogó vitte el a pálmát, amely már a színpadra lépésük előtt is arcátlanul profi volt. Aztán többször fellépett egy komlói együttes, az Ötlet (pontosabban 5-let), amelynek nagy jövőt jósolt a hazai zenei világ elitje. Sajnos nem lett igazuk, de a város továbbra is befogadta őket. Ugyanúgy a „Házhoz" tartozott Nándi bácsi, a portás, valamint egy nagy csatákat megért rexasztal.

Akik a fentieknek szem- és fültanúi voltak és az „ifiházban" töltötték szabadidejüket, akik ifjúsági parkot építettek Kiskúton, azoknak szól ez a rábapatonai „happening", amely idén is garantálja a jó zenét és hangulatot. A rég nem látott ismerősök újra összeölelkezhetnek, beszélgethetnek, feleleveníthetik a régi szép időket, nézhetik az egykoron róluk készült fotókat, mert bizony fotósok is voltak abban a társaságban. A könyv- és lemezkereskedővé, teniszoktatóvá, étteremtulajdonossá, bábszínház-igazgatóvá vagy éppen nemzetközileg elismert feltalálóvá vált egykori ifiházasok találkozójára olyan „civileket" is várnak, akiknek kimaradt életükből ez a sokak számára feledhetetlen korszak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsak oktatták, szerették is a gyerekeket

Takács Mária Éva és Szili Margit egész életüket a diákok tanítására tették fel. A két nyugdíjas… Tovább olvasom