Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Idősotthont bővítettek önerőből

Öt éve működtet Vígh István Écsen otthont az idősek számára, három éve alapítványi formában.

A régi épület mellett most készült el a 26 szobás új szárny, mely harminchárom idős embert fogadhat majd.
Vígh Istvánt Écsen vendéglősként ismerték, a Vígh-vendéglő kedvelt helyük volt a községbelieknek. A vendéglős öt éve váltott, otthont hozott létre idősek számára. Tapasztalat nélkül „ugrott bele" az új vállalkozásba, az első általa létrehozott otthon huszonöt idős ember otthona lett. Hogy megkedvelték, ezt mi sem jelezte jobban, minthogy mind többen keresték a fenntartót, szeretnének hozzá költözni. Hely hiányában eddig nem volt rá mód, ezért határozott úgy Vígh István, hogy újabb vállalkozásba kezd. Támogatás nélkül, önerőből építtette meg az új épületszárnyat, melyben tizenkilenc egy- és hét kétágyas szobát alakítottak ki, s van benne konyha, társalgó, nővérszoba.

Noha az épület csupán kétszintes, gondolva az idősekre és nehezen járókra, felvonó is van benne. Az önkormányzat kedvezményes telekkel járult hozzá a fejlesztéshez, mely a település lakói számára is előnyös. Az új épületszárny szobáinak többségét már lefoglalták. Legtöbben győri és Győr környéki idős emberek lesznek a lakói, de több pesti idős ember is Écsre költözik. Az otthonfejlesztés mintegy százmillió forintba került, tegnapi avatásán ott volt dr. Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke és persze mindazok, akiknek közük volt a fejlesztéshez, akik valamilyen módon segítették az alapítványi fejlesztést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy alvómozi újraébredése

A filmpiac kis halai, az egytermes mozik lassan eltűnnek Magyarországról. Ezért is megy ritkaságszámba az olyan alvó kismozi, mint a győrszentiváni, amelyet újra kinyitnak a nagyközönség előtt. Győrszentivánon 40 éve épült a Duna Filmszínház, ahol az elmúlt 4–5 évben filmet már nem vetítettek. A kis moziknak a kalózmásolatok, az internetről letöltött filmek is sokat ártanak. Tovább olvasom