Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Időseket, gyengéket fosztották ki Győrben

Ritka aljas és gátlástalan tettekért kell felelnie annak harmincnégy éves férfinek, aki társaival együtt kimondottan idős-, nemegyszer aggastyánkorú áldozatok pénzét csalta ki Győrben, magát hol rendőrnek, hol hivatalnoknak kiadva. Kékedi Roland négy év fegyházat kapott.
Többen már nem is élnek a szerencsétlen meglopottak közül, jóllehet a lopás- és csalássorozat három évvel ezelőtt történt. Kékedi Roland legidősebb áldozata egy 91 éves néni volt, akitől kedvenc trükkjükkel csalták ki a pénzt. Kékedi magát rendőrnek kiadva bement a lakásba azzal az ürüggyel, hogy a postás által kézbesített bankjegyek között feltehetően hamis tízezres is akad, ezért adjon át egyet. „Megvizsgálta" a pénzt, de szépen körül is nézett. Majd az idős asszony figyelmetlenségét kihasználva 260 ezer forint készpénzt emelt el a lakásból.

Hasonló módon egyetlen nap alatt négy embert is megrövidített a szintén jogerősen elítélt társával, Lakatos Tiborral közösen. Hol megloptak valakit, hol visszamentek és a lopással kapcsolatban faggatták – hogy ismét megfoszthassák értékeitől. Mintegy tucatnyi sértett fájlalta Győrben „pénztárcáját" 2008 nyarán és őszén, volt, akihez – ismeretlenül maradt elkövetőkkel együtt – négyszer is visszamentek, hol festményt loptak, hol bankkártyát – amit aztán nem tudtak használni –, volt, hogy ékszert vittek el, de a legtöbbször készpénzt. Kékedi még saját 76 éves keresztapját is meglopta, s miután 16–17 ezret elvitt tőle, új külsővel is felkereste, majd újabb 18 ezret emelt el a pénztárcájából.

A megyei bíróság dr. Jungi Eszter tanácsa négy év fegyházbüntetésre ítélte és öt évre a közügyektől is eltiltotta Kékedi Rolandot, helybenhagyva ezzel a Győri Városi Bíróság ítéletét. Lakatos Krisztiánra nézve a döntés még első fokon jogerős lett, ő 1 év, 10 hónap börtönt kapott, amit öt év próbaidőre függesztettek fel. A bíróság Kékedi esetében súlyosító körülményként értékelte, hogy a csaló idős, kiszolgáltatott emberekre specializálta magát, s valósággal vadászott áldozataira. Egy nyolcvanéves asszonytól úgy tudtak kicsalni 276 ezer forintot, hogy előtte leszólították férjét az utcán, kifaggatták, hová megy és merre lakik. Majd rendőrnek álcázván magukat azzal keresték meg feleségét, hogy a férfi hamis bankjeggyel fizetett a lottózóban, s meg kell vizsgálniuk a házban található készpénzt. Valakitől hasonló módszerrel 700 ezret vitt el Kékedi, miután vérszemet kapott. Az ítélet jogerős.

Olvasóink írták

 • 6. titokgyula 2011. május 30. 17:14
  „A felfüggesztett arra kell, hogy magába nézzen, és megváltozzon? Biztos szomorú most.”
 • 5. igazszó 2011. május 23. 14:34
  „http://jovonk.info/2010/09/09/pax-judea-avagy-bunos-szegenyseg-es-hoditas-befejezese”
 • 4. suellen 2011. május 21. 23:13
  „De nincs cigánybűnözés, ugye?”
 • 3. Csetneky 2011. május 21. 20:09
  „Mindez a folyamatos rettegéssel magyarázható.”
 • 2. miracle 2011. május 21. 11:42
  „Lakatos közben nevet is váltott.”
 • 1. farvik 2011. május 21. 09:22
  „A négy év elég. De kellene csatolni hozzá ítélethirdetés után 100 korbácsütést, amit fél évente meg kellene ismételni. Ezernyi szemét patkányt őriznek és etetnek adófizetői pénzből. El kellene venni a kedvüket valamivel...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyirányú lesz egy szakaszon a Kossuth utca, terelőúton közlekednek az autóbuszok

A Kossuth utca egy szakaszon egyirányú lesz, hat autóbuszjárat megállóját áthelyezik. Tovább olvasom