Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Idősek megyei napja Győrben

„Idősek Megyei Napja" címmel szervezi hagyományos ünnepségét a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat december 20-án, csütörtökön 10.00 órai kezdettel Győrött, a Richter Teremben. Ekkor adják át az "Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet" is.
A megye nyugdíjasainak tiszteletére rendezendő program keretében elsőként Borkai Zsolt polgármester, Kara Ákos, megyei alelnök és Bári Olga önkormányzati képviselő köszöntik a megjelenteket, majd dr. Medgyasszay László, a megyei közgyűlés időskorúak tanácsnoka tart megnyitó beszédet. Hagyományosan e rendezvény keretében adják át az „Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet". Az 1999-ben alapított címmel a megyei önkormányzat a településeken élő idős korosztály megbecsüléséért végzett kimagasló tevékenységet ismeri el, példaként állítva az időskorú lakosság életkörülményeinek, közérzetének javítását szolgáló többlet-törődést és figyelmet tükröző önkormányzati gyakorlatot a többi településvezetés számára is. (2006-ban Szilsárkány, Gyarmat és Gyömöre polgármestere vehette át a megyei elismerést. Az idei évben – a megyei képviselőtestület döntése szerint - 5 település önkormányzata kap elismerést, melyet a megyei közgyűlés elnöke, dr. Szakács Imre ad át a települések polgármestereinek. A díjazottak kiléte a díjátadásig titok marad.

Az Idősek Megyei napja keretében a „Közjóért és Idősekért" díjakat Nagy Péter, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke adja át. A program kulturális műsorral zárul, melyben a Győri Filharmonikus Zenekar ad ajándékhangversenyt.


PONTY ZITA, sajtóreferens
Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2007. december 18. 15:53
    „Micsoda "Időskorú megbecsülés"! Az az idős család, aki tavaly kapott lakásfenntartási támogatást, az ma már nem mfog kapni! Az a calád ahol idős moszgáskorlátozott van az még tavaly kapott "súly-adó" kedvezményt! Ma már nem kap!Csupán azért mert állapotuk romlott és így teljesen munkaképtelenek lettek! E téy miatt kaptak 5% nyugdíj emelést!
    Viszont egy a pár ezer forint, ahhoz elég volt, hogy e miatt megtudják vonni a fent említett támogatásokat! Tehát pár ezer forint miatt, akár töb miatt tizezereket vontak meg az idős beteg emberektől!Természetesen a morszasöprögető ´nyugdíjas vezetők" tudtával! Akik most verik a nyálukat e rendszer szociális érzékenységének dicséretével némi vállveregetésért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igen a sztrájk árnyékában

Győr-Moson-Sopron - A vonatok többsége a MÁV szerint hétfőn is járt, a VDSZSZ szerint állt. Ami… Tovább olvasom