Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Idősek Klubja 25 millióból Jancsifaluban

Idősek Klubját avatott fel Borkai Zsolt győri polgármester Jancsifalu városrészben, az Otthon utca 2. szám alatt kedden.

Az eseményen Kalmár Ákos, a terület önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a városrészben eddig nem működött idősek klubja, a beruházásnak köszönhetően azonban valódi közösségi tér alakult ki.

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény korábban a Kodály Zoltán utca 2. sz. alatt működtette az Adyvárosi Idősek Klubját, az épület azonban nem felelt meg a jogszabályi követelményeknek, és az akadálymentesítést sem lehetett biztosítani, ezért régóta tervezték a költözést. Az Otthon utca 2. szám a győri önkormányzat és a Családsegítő Szolgálat által alapított Gyökerek Jóléti Szolgálat Alapítvány tulajdonában volt. Az alapítvány kuratóriuma egyhangú döntéssel támogatta, hogy a földszinten alakítsák ki az idősek klubját.

Az épület gyalogosan és busszal könnyen megközelíthető, a jelenlegi klubtagok is eljuthatnak az új helyre. A korábbi húsz helyett az új helyszínen harminc lehet a klublétszám. A felújítás és az eszközbeszerzés költsége 25 millió forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előadás a Bezerédj-kastélyban: aki legyőzte a gyilkos kórt

Mégis csak nagyon kevesen írják meg életük történetét. Raffay Margit sem gondolt rá, de mikor… Tovább olvasom