Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Idősek alkotnak a pinceműhelyben, a rajzszakkörben

Valamennyi korosztályt megszólítja programjaival a Városi Művészeti Múzeum.
Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Gondozási Központja Idősek Klubja tagjainak évek óta szervezik azt a nagy sikerű sorozatot, amelyen kiállításokra látogattak, művészettörténeti előadásokat hallgattak, várostörténeti sétákon, illetve a témákhoz kapcsolódó kézműves-, manuális foglalkozásokon vettek részt a győri nyugdíjasok.

– Időközben kiderült, hogy a művészet iránt érdeklődő idősek közül többen szívesen rajzolnának, festenének. Ez adta az ötletet, hogy fél évvel ezelőtt megszervezzük a Radnai-rajzszakkört az Esterházy-palota pinceműhelyében – említette Bódis Beatrix, az intézmény múzeumi menedzsere. – Hiszem, hogy a velünk született képességek ebben a korban is fejleszthetők. Kolléganőm, Pintérné Gergics Ágnes múzeumpedagógus, rajztanár mindent megtesz azért, hogy a résztvevők átélhessék az alkotás örömét.

Bódis Beatrix elmondta: a programban a résztvevők rajz- és festési technikákat sajátítottak el, megismerkedtek többek között a táblaképfestési eljárásokkal, a csendélet- és tájképfestési technikákkal, képgrafikai eljárásokkal is. A sikeres fogadtatás miatt kiállítást, szeptemberben folytatást terveznek.

A Lepke utcai klub vezetője, Fodorné Mózes Erika lelkesen számolt be arról, hogy a tagok egy része nemcsak saját örömére járt el a szakkörre, hanem társainak is továbbadta, „otthon" is kamatoztatja a tanultakat.
Örömmel találkoztak, tanultak rajzolni-festeni a Radnai-rajzszakkör tagjai a Városi Művészeti Múzeum pinceműhelyében. Fotó: Bertleff András

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják Győrben a Buda utcát

Kedden terelőúton közlekednek a buszok, várhatóan délig. Tovább olvasom