Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Idősbarát díjat kapott Győr

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat csütörtökön a Parlamentben, az elismerésben hat képviselő-testület részesült az idősek életminőségének javításért.

A hetedik alkalommal kiosztott díjat a III. kerület, Győr, Kaba, Nagykőrös, Pest megye és Pitvaros önkormányzata nyerte el. A díjjal egy-egymillió forint pénzjutalom és egy réztábla jár.

Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője a díjátadón kiemelte: az Idősbarát Önkormányzat Díj azon önkormányzatok munkáját hivatott elismerni, melyek kulcsszerepet játszanak abban, hogy az alapellátáson túl javítsák a nyugdíjasok életminőségét, azzal, hogy bevonják őket a helyi közéletbe.

Kontrát Károly, a belügyi tárca államtitkára arról beszélt, hogy az önkormányzati gondoskodás új irányt vett az idősek tekintetében. Ma az önkormányzatok döntő többsége jól érzékeli az idősekről való gondoskodás kiemelt feladatait. Kitért arra, hogy az önkormányzatok az elmúlt húsz évben nagy utat tettek meg a demokratikus társadalom kiépítésében, a települések fejlesztésében.

"Az önkormányzatok a demokrácia alappillérei, a magyar fejlődés motorjai voltak az elmúlt húsz évben, azonban ez a lendület az elmúlt években megtört" - tette hozzá. Kiemelte: most a megújulásnak, az átszervezésnek, a mélyreható radikális átalakításnak van itt az ideje, ezt azonban csak az idős emberekkel egyetértésben lehet megtenni.

A rendezvényen átadták az Idősekért Díjat is, az elismerést az idősek világnapjához kapcsolódóan 2005 óta kapják azok a szakemberek, akik az idős emberek anyagi, fizikai, lelki egészségéért, az időskori aktivitás megőrzése érdekében végzett munkájuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Elismerést kaptak a Koroltó címmel meghirdetett fotópályázat nyertesei is. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által a nyáron kiírt országos és regionális fotópályázatára összesen 430 kép érkezett 97 amatőr, illetve professzionális alkotótól. A kínálatban magas színvonalú portréfotók és igényes szociofotók egyaránt szerepelnek.

Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos az ünnepségen elmondta: a pályázat célja az ötven éven felüliek életének, mindennapjainak bemutatása volt. A fotókat az ország kilenc helyszínén állítják ki.

Olvasóink írták

  • 3. piteam 2010. október 01. 09:21
    „A Kodály Zoltán úti idősek napköziotthona tervezett bezárásával érdemelték ki ?”
  • 2. háté 2010. szeptember 30. 20:52
    „Csak az idősek meg ne tudják.”
  • 1. Jandex 2010. szeptember 30. 17:11
    „Há dikkmáá,mennyit nyom áza réztáblá???:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai az év polgármestere

Győr polgármestere lett 2010-ben Az év polgármestere, a díjat Debrecenben adták át. Tovább olvasom