Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Idén mogyorót nem hoz majd a Mikulás

Győr - Öröm is, szomorúság is vegyül a győri Mikulás idei készülődésébe. Csütörtökön indul útjára a győri Városház térről, négy nap alatt sok ezer gyerekkel találkozik.
Csütörtökön (december 4-én) reggel 9 órakor immár hagyományosan a polgármester indítja útjára a győri Mikulást, aki lovas hintón érkezik a Városház térre, ahová várja a gyerekeket, kismamákat, mindenkit, aki találkozni szeretne vele. A Mikulás innen több bölcsődébe, óvodába, iskolába látogat. Pénteken szociális otthonokba, a kórházban fekvő gyerekekhez vezet az útja, este 8 órakor egy koncert keretében a marcalvárosi Pattantyús-iskolában fiatalokkal találkozik. Szombaton délután 3 órakor a színház előtti téren, a Téli Fesztivál rendezvényén is ott lesz.

December 7-én, vasárnap 9, 11 és 14 órakor kezdődik a Győri Nemzeti Színházban a már szintén hagyományos műsoros ünnepség, amelyre azok a gyerekek kaptak meghívást (ingyenes belépőt és vele ajándékcsomagot), akik leveleztek a Mikulással, év közben megírták gondjaikat, örömeiket.

A győri Mikulás – aki a Szent Miklós Béke Világtanács európai képviselője, s tavaly ő volt a szervezet Világmikulása – idén nem tud részt venni a nagy ünnepségen. Fotó: Kisalföld-archívum
A győri Mikulás – aki a Szent Miklós Béke Világtanács európai képviselője, s tavaly ő volt a szervezet Világmikulása – idén nem tud részt venni a nagy ünnepségen. Fotó: Kisalföld-archívum

A színházi rendezvény lesz – idén először – a központi városi Mikulás-ünnepség.

Ezt különösen nagy örömmel mondja a Mikulás, akinek eddig (húsz éve csinálja) mindig hadakozásába kerültmegszerezni az ünnepség helyszínét, előkeríteni rá a pénzt. Most erre már nem volt gondja: mindezt a város önkormányzata magára vállalta. A színházban erre a napra berendeznek egy „gyereksarkot" is azokból a tárgyakból, amelyek kötődnek a Mikulás húszéves működéséhez.

Némi szomorúság is keveredett az előkészületbe. Idén nem négy, hanem csak három előadás lesz a színházban, így hétszázzal kevesebb gyereket várhat a Mikulás. A gazdasági válság hatása bizony erre az ünnepre is rányomta bélyegét. Összesen 2500 csomag készül, a benne lévő ajándékokra nehezen gyűlt a pénz, az eddigi támogatók lehetősége úgymond beszűkült. A szponzorok közül már csak egy maradt, a Győri Keksz, amely még „természetbeni" ajándékkal tudott segíteni. A gazdasági válság számlájára írják azt is, hogy az idei ajándékcsomagokba, bármily furcsán veszi ki magát, nem kerül mogyoró. Az importőrök ugyanis nem tartották gazdaságosnak a behozatalát...

Olvasóink írták

 • 3. Judytka 2008. november 30. 16:01
  „Nagyon örülök,hogy lesz MIKULÁS-ünnepély(kár,hogy már a bélyegét erre is rányomja a pénzügyi-gazdasági válság...Ez nagyon szomorú!!)
  Gratulálok a Mikulásnak a kitartó,és fáradságos munkájához,és azt kívánom,hogy még nagyon-nagyon sokáig örvendeztesse meg a kicsiket,és nagyokat!!!!!!”
 • 2. jocosopron 2008. november 30. 08:01
  „Nálunk -Sopronban- a Mikulás-mivel kitiltották- nem indulhat sem a "fö-térről" sem a mi "tizmillásbalsikerdijasésEü.projektbuko"p.mesterünk "segédletével".Itt nálunk a korábban csuházo most mélyvallásos fidesz helyi dogmatikus akornokai "számüzték" a Mi Mikulásunka az egyik müv.házba.”
 • 1. kisördög 2008. november 29. 21:46
  „Sajnálom a kisgyerekeket nem kapnak mogyorót,nekem meg már amúgy sem kell : )))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi fényözönbe öltözött Győr!

Győr – Péntek este, körülbelül háromnegyed hatkor eljött a nagy pillanat: Győr belvárosa… Tovább olvasom