Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ideiglenesen parkoló lesz a gabonatábla helyén

Legkésőbb hétfőre megoldódik az ikrényiek gondja, nem kell többet hazafelé tartva autóikkal a strandnál rendre kialakuló dugóban várakozniuk.

Mert – igaz, hogy csak ideiglenes jelleggel, de – kibővítik a vízisípálya meglévő parkolóját.

A Jó idő dugót hoz Ikrénynek címmel írtunk arról, hogy amikor sokan fürdőznek a vízisípályán, a strandolók aszfalt szélére leállított autói egysávosra szűkítik a faluba vezető utat. A strand üzemeltetője akkor azt nyilatkozta, hogy már tervbe vették meglévő parkolójuk kibővítését és Komjáti János körjegyző is intézkedést ígért.

Azóta a jegyző megkereste a közútkezelőt és a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, s úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy az útszéli zöldterület rovására bővüljön a parkoló, amihez a padka szegélyének megdöntése szükséges. A jegyző a strand üzemeltetőjével is tárgyalt és rövid távú megoldásként abban egyeztek meg, hogy a strand melletti gabonatábla helyén az aratás után ideiglenes parkolót alakíttat ki, ugyanis az a terület is a tulajdonában van, és az ígéret szerint legkésőbb hétfőn már használhatják az autósok. A jövőre nézve más megoldások is szóba kerültek, például hogy az út túloldalán lévő magánterület gazdája fizetős parkolót nyit.

Vizsgálják a vízminőséget

Olvasói SMS-ben egy édesanya azt írta szerkesztőségünknek, hogy az elmúlt hétvégén az ikrényi vízisípályánál strandoltak és gyereke azóta hány, hasmenése van. Orvosuk azt valószínűsítette, hogy fürdés közben vizet nyelt le. Dr. Pék József kistérségi tiszti főorvos szerint egyáltalán nem biztos, hogy a tüneteket a víz okozta. Elmondta: a fürdőhelyek vízminőségét nyitáskor, azt követően pedig havonta vizsgálja az ÁNTSZ laboratóriuma. Az ikrényi tóból idén már háromszor vettek mintát, május 13-án, június 9-én és július 7-én. A vízminőség mindegyik eredmény alapján kiváló, fürdőzésre alkalmas.

Olvasóink írták

 • 3. sivatag66 2010. július 29. 17:57
  „janika !!! :((((((((((((((((((((((((((”
 • 2. meir 2010. július 26. 19:16
  „Hi-hi-hi !!!!!!
  aztan kenyer helyett majd arra kenik a vajat mi??”
 • 1. janika 2010. július 24. 11:15
  „"A jövőre nézve más megoldások is szóba kerültek, például hogy az út túloldalán lévő magánterület gazdája fizetős parkolót nyit." Hát nem semmi lehet, hogy több pénzt hoz neki mint a gabonája! Igaz a Győr mellett TSCO és METRO területén is búzatáblák lengtek mielőtt beépítették. Csak már nem az eredeti tulaj arat rajta!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétollózták a bankkártyáját egy győri üzletben

A vásárlás végén az üzletben felejtette bankkártyáját a győri Scheib Anikó Katalin. Mire másnap… Tovább olvasom