Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Idegen nyelvi előkészítők

December 10-ig kell jelentkezniük a nyolcadikosoknak a középiskolákba.
A győri önkormányzat által fenntartott 23 középiskolai képzést folytató intézménybe a 2005/2006-os tanévben 96 osztályba 3000 diákot várnak. Papp András, az oktatási iroda vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: lényeges változás az előző évekhez képest, hogy 13 iskola indít előkészítő osztályt.

Ennek lényege, hogy a 9. osztályban heti 11 órában idegen nyelvet, 5 órában informatikát tanulnak, a fennmaradó 11,5 órában szinten tartják tanulmányaikat magyar–történelem–matematika tárgyakból, illetve az Oktatási Minisztérium által javasolt tárgyakat tanulják az osztályfőnöki és a testnevelés mellett.

A középiskolai oktatás valójában a 10. évfolyamon kezdődik, az érettségi vizsgára pedig a 13. évfolyamon kerül sor. Az érintett iskolák a következők Győrött: Baross, Bercsényi, Deák, Hild, Jedlik, Kazinczy, Pálffy, Kossuth, Móra, Pattantyús, Révai, Szent-Györgyi és a Szabadhegyi Közoktatási Központ.

Közös írásbeli felvételi vizsgát 10 középiskola írt elő (Baross, Bercsényi, Deák, Jedlik, Kazinczy, Kossuth, Krúdy, Pálffy, Révai, Szent-Györgyi), az egyházi intézmények közül pedig kettő (Apor, Czuczor). A diákoknak december 10-ig kell jelentkezniük egy középiskolába, amely tart írásbelit. Ennek időpontja 2005. január 29., délelőtt 10 óra. (Indokolt és igazolt távollét esetén a pótírásbelin február 3-án délután két órakor lehet részt venni.) A felvételi vizsga anyaga magyar és matematika, kétszer 45 percben. Az eredményekről az intézmény február 11-ig értesíti a tanulókat.

A középiskolai jelentkezések határideje egyébként 2005. február 18., eddig küldik meg az általános iskolák a jelentkezési lapokat a középiskoláknak, illetve a tanulói adatlapokat a felvételi központnak. A diákok annyi jelentkezési lapot töltenek ki, ahány intézményt megcéloznak felvételi eljárás során.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozás a kamionok ellen

  Tovább olvasom