Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

I. LEGO Robotprogramozó országos versenyen dobogóra állhatott egy győri csapat - képekkel

"2010 május 29-én a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium megrendezte az I. LEGO Robotprogramozó országos csapatversenyt 5-6. évfolyamos diákok számára. Iskolánkból, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontból 2 csapat nevezett a versenyre nagy sikerrel" - kezdte Tudósítónk.

"III. helyezést ért el a G.M. Warriors csapat, melynek tagjai Foki Márk és Horváth Gábor, valamint IV. helyezett a Fehér Dániel és Lurvig József alkotta FELURobotics csapat.

A csapatoknak egy előre elkészített pályán útvonal követési és akadálypálya jellegű feladatokat kellett megoldaniuk egy előre összeépített robottal.

A győri diákok tanárukkal.
A győri diákok tanárukkal.


A robotprogram megírásához 90 perc ált rendelkezésükre. Minden csapatnak 2,5 perc ideje volt arra, hogy a pályán bemutassa a feladatát a zsűrinek és a közönségnek.

A megoldásokat a szakmai zsűri a feladat megvalósításának precizitása, a programok forráskódja és a tesztpálya bemutató alapján értékelte.


Robotok hada.
Robotok hada.A gyerekeknek nagy örömet okozna, ha esetleg a Kisalföld hasábjain is megjelenne ez a hír, hiszen nagyon sok munka és kiktartás van az eredmény mögött.

Az idei évben kezdtünk el a Lego Mindstorms készletekkel foglalkozni és programozni, nagy örömet jelent nekünk, hogy máris ilyen szép eredményt tudhatunk magunkénak" - írta Horváthné Ikker Ildikó informatika tanár, aki felkészítette a győri diákokat a versenyre.

  

Olvasóink írták

  • 1. poltergeist84 2010. május 31. 22:52
    „Gratulálok, szép munka volt. Videón nem lehet megnézni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidelitas segített a bőnyi árvízkárosultakon

Hétfőn a Fidelitas Győri Szervezete nevében sajtótájékoztatót tartott Bőny településen Radnóti Ákos,… Tovább olvasom