Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

I-posta: válasz a kor kihívásaira

Milliárdos nagyságrendű fejlesztés részeként újabb állomásához érkezett az integrált postahálózat kiépítése: pár napja már ebben a rendszerben dolgozik a Győri Postafeldolgozó Üzem is. A manuális postákon valamennyi folyamat még a hagyományos, kézi módszerrel zajlik.
Az itteni adatokat más helyen feldolgozzák, s úgy kerülnek a rendszerbe. A gépes postákon a felvételi szolgálat ellátása hagyományosan, manuálisan történik, a háttérmunkálatokat azonban számítógépes feldolgozás támogatja. S vannak az adatrögzítő posták vagy i-posták, feladatuk a vonzáskörzetükbe tartozó posták adatainak feldolgozása és rögzítése.

Egy ablaknál

Milyen változásokat érzékelhetnek ügyfeleink az új rendszerű posták bevezetésével? Lehetőség nyílik például arra, hogy egy ablaknál a szolgáltatások nagy részét igénybe vehessék, tehát egy helyen tudják feladni küldemé-

nyeiket, illetve elintézni pénzbefizetéseiket is. Több küldemény vagy több készpénz-átutalási megbízás esetén az ügyfélnek nem kell összesítést készítenie, mert azt a rendszer „ügyfélkosár" keretében elvégzi. A feladóvevényt ezen túl géppel érvényesítik... Az IPH segítségével újabb szolgáltatások is bevezethetők.
A fejlesztés országosan 4100 munkahely gépesítését, több mint 10 ezer dolgozó oktatását, 700 postahely országos hálózatba kapcsolását, több mint 2200 ügyfélszolgálati munkahely modernizálását jelenti.

Követhető küldemények

A Soproni Postaigazgatóság területén (Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye) már ötven olyan posta van, amelyet korszerűsítettek. Győrben például az 1-es, 2-es, 15-ös és 4-es hivatalban már úgymond ott a számítógép az ablakban – tudtuk meg Zsupán Géza logisztikai igazgatóhelyettestől. Jöhet a következő lépés: ha már a hivatali ablakokat gépesítették, azt kell tenni a feldolgozással is.
A minap megérkeztek a szükséges berendezések a Győri Postafeldolgozó Üzembe, beszerelték és rendszerbe állították őket, pár napja már az új rendszeren dolgoznak.
Ez persze csak elméletben ilyen egyszerű. Forrás Ervintől, a győri üzem vezetőjétől tudjuk, a felkészülés, az oktatás már tavaly elkezdődött, mégpedig igen céltudatosan. A győri feldolgozóüzem csaknem 200 postával áll napi járati összeköttetésben, s ez csak a tevékenység egy része. Megszűnik a manuális rovatolási munka, pontosan követhetővé válik a küldemények áramlása – ez az új rendszer legnagyobb előnye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor zöldül a Zöld utca?

Győrújbarát eldugott, kicsi, de annál forgalmasabb utcájában lakók levélben fordultak a település… Tovább olvasom