Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Huszonötmillió forintnyi szeretet a missziónak

Győr - Huszonötmillió forinttal segítette a győri katolikus egyházmegye Böjte Csaba gyermekmentő misszióját az elmúlt években. Az idei Szeretet Napok bevételét is a dévai alapítványnak ajánlják fel.
Erdélyi árvákért, szegény sorsú gyermekekért, Böjte Csaba ferences szerzetes missziójának házaiért jótékonykodnak idén is Győrött, a VI. Szeretet Napokon. Az „Adj örömmel!" című rendezvénysorozat a Richter zeneművészeti iskola növendékeinek koncertjével kezdődik április 25-én este 6 órakor a bazilikában, majd másnap este a hagyományos művészeti árveréssel egybekötött jótékonysági bállal folytatódik a Rába Hotelben.

J. Kovács Andrea, a győri egyházmegye sajtóreferense elmondta: a zenés programokkal, finom ízekkel teli „főnapon" – április 27-én – a Széchenyi téren a Megasztár-győztes Tóth Vera az egyik sztárvendég, este pedig – a záró püspöki szentmise után – a Kaláka együttes muzsikál a közönségnek. Idén Csaba testvér nem a pártfogolt gyerekekkel, hanem munkatársaival érkezik a győri rendezvényre. Velük egész vasárnap találkozhatnak, beszélgethetnek az érdeklődők a Széchenyi téren.
A tegnapi sajtótájékoztatón Pápai Lajos megyés püspök a felajánlott 1 százalékok összegéről számolt be. Az Egyházi Iskolák és Templomok Fenntartásáért Alapítvány javára közel 7 millió forintot ajánlottak fel, míg a Győri Szent Erzsébet Caritas Alapítványnak 33 ezer forint érkezett. A megyés püspök a jóval szerényebb összeg kapcsán megemlítette: a Caritas rendelkezésére álló pénz nagyobb része – több mint 5 millió forint – az egyházközségi gyűjtésekből származik. Ebből fedezik sok más mellett a nagyobb rendezvények – például a Szeretet Napok, az egyházmegyei családi nap – kiadásait.


Ismét látogatható az Apor-kiállítás

Boldog Apor Vilmos püspök vértanúságának helyszínén, a Püspökvár pincéiben négy évvel ezelőtt nyílt emlékkiállítás. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az időszakos tárlat áprilistól ismét látogatható, hétfő kivételével mindennap 10-től 16 óráig. Előzetes bejelentkezés is lehetséges a 20/4957-545-ös mobilszámon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehangoló morzsás zsemleteszt

Győr-Moson-Sopron - Árban hat forint a különbség a Győrben kapható zsemlék között: ezt eddig is… Tovább olvasom