Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Huszonötmillió forint civil szervezeteknek Győrben - INézze meg a nyertesek listáját

A legmagasabb összeget az Újvárosi Lokálpatrióta Egyesület kapta.
A támogatott civil szervezetek listája itt >>
A múlt heti győri közgyűlés döntött arról, hogy miként osztja fel a civil szervezetek támogatására szolgáló 25 millió forintos önkormányzati keretet. Simon Róbert Balázs alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón ismertette: 186-an adtak be pályázatot, összesen csaknem 55 millió forintos igénnyel. A képviselő-testület 149 kérelmet támogatott.

A maximálisan kérhető összeg félmillió forint volt, a ténylegesen megítélt támogatás pedig 50 ezer forinttól 480 ezer forintig terjed. A legmagasabb összeget az Újvárosi Lokálpatrióta Egyesület kapta, de 400 ezer forint vagy több jutott a Gyárvárosiak Baráti Köre Egyesületnek, a Nádorvárosi Sporthorgászok Egyesületének és a Pro Vitae Közhasznú Egyesületnek, valamint a Teleház, Sport és Szabadidő és Ifjúsági Egyesületnek.

A politikus elmondta, hogy a győri önkormányzat költségvetésében 2007 óta minden évben elkülöníti a civil szervezetek számára nyújtandó támogatási keretet, amelynek elosztásáról pályázati rendszerben dönt. Szerinte ez a módszer bevált, amit mutat, hogy a pályázók 84 százaléka érvényes pályázatot nyújtott be. Az érvénytelenség oka a legtöbb esetben valamely melléklet hiányos kitöltése vagy csatolásának elmaradása volt.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábszert adott egy 18 évesnek Győrben

A házkutatáskor 33 tasakban kábítószer gyanús anyagot, mérleget és fecskendőket foglaltak le a… Tovább olvasom