Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Huszonnégy órát gyöngyöztek

Gyarmat - Szombat reggel kezdődött a ˝gyöngybuli˝, a 24 órás rekordkísérlet.

Az alkotásokhoz – köztük a Kisalföld Vágta logójához – több mint 114 ezer darab gyöngyöt, ugyanennyi flittert és gombostűt használtak fel a gyarmati iskolások.

Nyolc évvel ezelőtt próbálkozott először 41 gyarmati diák, hogy 24 óráig apró gyöngyökből képeket szőjön. Akkor több mint 93 ezer gyöngyöt használtak fel az 1151 bélyegképhez. Az elkövetkezőkben többször próbálkoztak rekordot dönteni, amelynek eredményeként ötször kerültek be alkotásaikkal a magyarországi legek közé. Aztán a tavalyi próbálkozás már nemzetközi sikert is hozott: kétszer háromméteres, flitteres óriásplakátjukkal bekerültek a Guinness-rekordok közé.

IX. Gyarmati Hagyományőrző Gyöngybuli: Idén is 24 órán át gyöngyöztek a gyarmati Guinness-rekorderek. Fotó: Krizsán Csaba
IX. Gyarmati Hagyományőrző Gyöngybuli: Idén is 24 órán át gyöngyöztek a gyarmati Guinness-rekorderek. Fotó: Krizsán Csaba

A gyarmati gyöngyrekorderek persze nem ülnek tétlen a babérjaikon és szombaton ismét megpróbálkoztak a rekorddöntéssel. Ahogy Hollenczerné Balogh Ilona szervezőtől megtudtuk: idén 67 gyerek dolgozott 24 óráig. Szorgos böködésük nyomán több mint 114 ezer darab gyöngyöt, ugyanennyi flittert és gombostűt használtak fel az összesen közel 2,6 négyzetméternyi képek megalkotásához. Elkészítették – többek között – Gyarmat, Csikvánd, Gecse, Takácsi és Szerecseny címerét, támogatóik, valamint a Kisalföld Vágta logóját is.

Varga Loretta nyolcéves kora óta vesz részt alkotóként a gyöngybulikon. Elmondta, hogy két éve országos csúccsal büszkélkedhet: 24 óra alatt 20.256 gyöngyből böködött fel egy virágot a hungarocellre. Egyik társa, Varga Benedek először próbálkozott az egynapos gyöngyözéssel, a Kisalföld Vágta logóját készítő csapatot erősítette. Ahogy mondta: a jövő évi rekordkísérletre már most bejelentkezett.

A IX. Gyarmati Hagyományőrző Gyöngybulit kulturális programok (citerazenekar, vegyes kórus, slágercsoport, énekkar, tánckar) színesítették, illetve szombat délután kóstolóra megnyíltak a szőlőhegy pincéi is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a tényői óvoda, zöldenergiával

A megye egyik legkorszerűbb napközi otthonos óvodáját adták át szombaton a sokorói településen. Tovább olvasom