Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Huszonnégy órán át sportolt a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Kihívás Napján

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái hozzá vannak szokva a fizikai igénybevételhez, ennek ellenére az idei Challenge Day számukra is különleges volt.

Minden év májusának utolsó szerdáján rendezik világszerte a Nemzetközi Kihívás Napját, azaz a World Challenge Day-t.

A esemény célja, hogy kedvet teremtsen a rendszeres mozgáshoz, felhívja az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

Természetesen a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái hozzá vannak szokva a fizikai igénybevételhez, ennek ellenére e nap számukra is különleges volt.


Fotó: Rakétaezred.hu.
Fotó: Rakétaezred.hu.

A legelszántabbakat ugyanis Dede Gyula őrnagy, a rendezvény főszervezője 0 órára várta a sportpályára, ahol 24 órás váltófutás vette kezdetét. A kiképzési főnök - példát mutatva az állománynak - az első etapot magára vállalta a 48-ból.

A résztvevők éjszaka és hajnalban is rendíthetetlenül rótták a köröket, minek eredményeként féltávnál már 120 km-nél jártak, más szóval, ha tartják a tempót a 24. óra végére majd hat maratoni távot fognak teljesíteni.

Az ezred nagy része persze fél 8-ra érkezett, de a szokásos sorakozók helyett nekik is bemelegítéssel indult a reggel, hiszen mindenkire egy 5 km-es laktanya kör várt. A gyakorló öltözetben végrehajtott együttfutást követően azonban, még számos kihívást tartogatott a nap a skarlátpiros barettsapkások számára.

Ezek között említhető a közös kerékpározás, melynek keretében a közel 50 főnyi induló Győr – Lipót – Győr útvonalat megtéve, több mint 60km-en át taposta a pedálokat, de a Logisztikai zászlóalj szakmai napján teljesített menetgyakorlat is megdolgoztatta a lábizmokat.

A csapatsportokban jeleskedők kispályás futball meccseken mérhették össze tudásukat. A Logisztikai zászlóalj sikerét hozó megmérettetés helyszínéül a Barátság Park szolgált.

Természetesen azok sem maradtak sport nélkül, akik nem hagyták el a laktanya falait, számukra a többi között 1000 m-es fegyveres váltófutás, valamint kézigránát célbadobó-verseny került meghirdetésre.

Előbbi kategóriában a nevezők 4, utóbbiban 3 fős csapatokban indulhattak az elsőségért. A leggyorsabbnak végül a 2. légvédelmi rakétaosztály különítménye bizonyult, míg a legpontosabbnak szoros csatában az Ezredtörzsé.

Bővebb információkat és képeket ide kattintva találnak!

Olvasóink írták

 • 8. tovari 2012. június 01. 06:33
  „7. hosszúhaj
  én meg jót nevettek rajtad
  LOL”
 • 7. hosszúhaj 2012. május 31. 14:34
  „Teljesen felesleges lenne magyarázkodni: nincs kinek, és miért...Csak elolvastam a hozzászólásokat a múltkori cikk után (amikor vasúti berakáshoz való menet során hajnali fél 8kor szörnyű kínokat kellett az embereknek elviselni), és a mostani kommenteket is, és a Belga együttes egyik zenéje jut eszembe:"Az a baj". Már akkor gondolkodtam, hogy meg kellene érdeklődni, hogy ugye azok fanyalognak állandóan mindenen, akik árvízkor fényképezőgéppel sétálgatnak a katonák által rakott gátakon?!Itt mindenki mindent jobban tud, mindenki a munka és a társadalom hőse...Ezért ez volt a második egyben az utolsó kommentem, mert itt semmi nem a valóságról szól, általában a 4.hozzászólásnak már a cikkhez semmi köze, csak a feszültséget vezeti le mindenki, álnevek mögé bújva okoskodik, fanyalog, szidja egymást...Szóval, inkább csak naponta elolvasom miket írkálnak ide, jókat nevetek (sírok?) a tipikus magyar szakértőkön! További jó mulatást!”
 • 6. bali00004 2012. május 31. 12:36
  „Gratulálok nekik! hogy tudták össze hozni egy 24órába, az éves kötelező limitet?:-)) mint a mikulás, nyúl, és társai. akik egy nap sportolnak/dolgoznak, egy évben.:-) igenjó!:-))”
 • 5. Gamma5 2012. május 31. 11:37
  „mekkora has!”
 • 4. tovari 2012. május 31. 11:17
  „3. hosszúhaj
  gondolom megírod majd hogy mi az
  LOL”
 • 3. hosszúhaj 2012. május 31. 09:24
  „Tudnak olyat csinálni, ami miatt nem fikázzátok őket??”
 • 2. bojtár 2012. május 31. 09:15
  „úgy is néznek ki a képen mint mint összeszokott sportolók:)”
 • 1. tovari 2012. május 31. 06:38
  „jaj de ráérnek :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trianoni megemlékezés Győrben

A Történelmi Vitézi Rend területi csoportja és a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület 2012.… Tovább olvasom