Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Huszonkét törököt fogott a szonda

Szén-dioxid-szonda segítségével 22 török határsértőt találtak az útlevélkezelők két belga kamionban a hegyeshalmi határátkelőnél pénteken éjszaka. A törökök fejenként 4 ezer eurót fizettek volna az embercsempészeknek.
A hegyeshalmi határállomáson két belga rendszámú kamion jelentkezett kilépésre pénteken éjjel fél 12-kor. Az útlevélkezelők úgy döntöttek, hogy az okmányok ellenőrzése mellett a korszerű technikát is bevetik, ezért a raktérbe engedték a szén-dioxid-szondát, ami a megengedett érték négyszeresét mutatta. Erre fel a határőrök a vámzárakat is jobban szemügyre vették, s látták, hogy azok sérültek.

A szigorított vámvizsgálatkor rejtőzködő embereket találtak a kamionok rakterében kialakított rejtekhelyeken. Az egyik platón 15, a másikon 7 török állampolgár – összesen 19 férfi, 2 nő és egy gyermek – bújt meg a szállítmány között.

A Győri Határőr Igazgatóság sajtóreferense, Fehér Imre őrnagy elmondta a Kisalföldnek, hogy a törökök részben a bicskei, illetve a debreceni befogadóállomásokról indultak útnak Nyugat-Európa felé. Legtöbbjüknek már korábban volt dolga az igazgatóság határőreivel. A többi most elfogott török állampolgár Nagylaknál, illetve repülővel Ferihegyen érkezett hazánkba legálisan.

Budapesten különböző szállásokon múlatták az időt, s ezeken a szállásokon szervezték meg továbbutazásukat török honfitársaik. Később az ő szervezésükben egy ismeretlen kamionparkolóban szálltak be a belga teherautókba.

Az egyik török az elfogásuk után úgy nyilatkozott, hogy ő már korábban, hazájában 4 ezer eurót fizetett, hogy kijuttassák őt Nyugat-Európába. Úgy tudja, a többiek csupán kiérkezésük után fizettek volna ugyanennyit az embercsempészeknek.

A két török nemzetiségű, belga állampolgárságú sofőrt az igazgatóság mosonmagyaróvári bűnügyi és felderítőszolgálata őrizetbe vette és embercsempészés bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellenük. A határsértőket az igazgatóság átadta a bevándorlási hivatal regionális igazgatóságának további ügyintézésre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tízéves Attila gyógyulni szeretne

A nyúli Sági családban az elmúlt hónapokban baj hátára jött a baj. Kezdődött az apa súlyos… Tovább olvasom