Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Huszonhét ösztöndíj a megyétől

Megye - Jobb helyre nem is kerülhetett volna az az összesen 490 ezer forint, amelynek most összesen 27 családban örülnek.

A Megyei Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriuma kilencedik akalommal osztott 15-25 ezer forint közötti összegeket a szociálisan rászoruló, vagy egyéb ok miatt hátrányos helyzetben élő középiskolai, főiskolai hallgatóknak.

A megyei közgyűlés 1991-ben hozta létre a Megyei Ösztöndíj Alapítványt azzal a céllal, hogy a megyében élő, szociálisan hátrányos helyzetű, szomatikusan sérült és a 14-18 év közötti középiskolai, valamint felsőoktatási intézményekben tanuló cigánytanulókat ösztöndíjjal segítse.

Az ösztöndíjakat Horváthné Rozsnoki Zsuzsanna kuratóriumi elnök adta át, itt éppen Bóka Istvánnak, aki az Apáczai Kar idegenforgalmi és
Az ösztöndíjakat Horváthné Rozsnoki Zsuzsanna kuratóriumi elnök adta át, itt éppen Bóka Istvánnak, aki az Apáczai Kar idegenforgalmi és menedzser szakán tanul. A fiatalember testvére, a most érettségiző Bóka Anita nevében is átvette az összeget. Fotó: Berteff András


Az egymillió forint alaptőkével létrehozott alapítványnak évente a kamatait osztják fel. Mint Horváthné Rozsnoki Zsuzsannától, a civil szervezet elnökétől megtudtuk, a kisebbségi önkormányzat is hozzájárult az összeghez, így összesen 490 ezer forint felosztásáról döntöttek.
Károlyi Szabináéknál Mihályiban jól jön ez az támogatás, félreteszi az összeget a szeptemberi iskolakezdésre.

Szabinát az újságírás érdekli, a Széchenyi Egyetem ilyen irányú képzését választotta. Szarvas Katalin pszichológusnak készül, a kiadásokhoz pedig kifejezetten jól jön a most kapott segítség.

Olvasóink írták

  • 1. santiago 2009. június 16. 07:57
    „Gratulálok Paci :D :D :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égetett horogkereszt

Győr - Horogkeresztet égettek ismeretlenek Győrben, a Bem téren álló, a legendás lengyel-magyar… Tovább olvasom