Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Huszonhét jogi doktort avattak

A győri Széchenyi István Egyetem végzős jogászjelöltjei közül a téli záróvizsgát sikeresen teljesítő huszonhét joghallgatót avattak szombaton jogi doktorrá.

˝Summa cum laude˝ minősítésű diplomát vett át Bartal Anita, aki Szlovákiából, Bősből (Gabcíkovo) és Sipos László, aki Paksról jött tanulni a győri egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karára.

Bartal Anita frissdiplomásként elsősorban győri vagy budapesti ügyvédi irodában keres munkát, de a gazdasági és az önkormányzati jog is vonzó számára. Mivel kevésbé ismeri a szlovák jogi szaknyelvet és jogi szerkezetet, elmondása szerint szülőhelyén nem találna felkészültségének megfelelő állást. Sipos László szintén az ügyvédi pályát szeretné elkezdeni. Portálunknak elárulta: egykor édesapja is az intézményben szerezte diplomáját.

A rektori jogarra tettek esküt a frissdiplomás jogászok.
A rektori jogarra tettek esküt a frissdiplomás jogászok.

A győri egyetem Karrier Irodájának elmúlt év végén készült felmérése szerint az intézmény végzettjeinek 91%-a fél éven belül s végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedett el, s ha most kellene szakot, intézményt választani, közel hasonló arányban újból Győrt jelölnék meg a 3 vagy 6 évvel ezelőtt itt diplomázók. A jogász szak frissdiplomásai a felkészült oktatói kart, a szakmai problémák gyakorlati megoldását, a tanulmányok melletti munkatapasztalatot, a szakterületek kedvező visszajelzéseit, a szakmai munkahelyhez jutás és az elhelyezkedés lehetőségét tartották a legnagyobb győri képzési értéknek.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ és a Heti Világgazdaság 2009. decemberi adatai szerint a győri jogi és igazgatási képzés – a jogász és a nemzetközi igazgatás szak – az első helyen szerepelt az összesítésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott kapuk az Apáczai-karon

"Arra törekszünk, hogy a patinás intézmény megőrizze értékeit, de minden évben tegyen hozzá valami újat" - mondta szombaton Varga Józsefné dr. Tovább olvasom