Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Húszmilliós tartalékkal kezdik az idei évet

Ablakcseréket, pedagógusképzést tud pályázati pénzből idén megvalósítani Öttevény és játszótere felújításához is támogatást vár.

Tervei közt szerepel az elmúlt évről elmaradt járdafelújítás és útépítés.

– Ha nem is a terveknek megfelelően alakult az elmúlt esztendő, bizony jelentős dolgok, események történtek falunkban – állítja Király Péter polgármester és elsőként azt említette meg, hogy szeptemberben megnyílt a bölcsődei csoport. Az óvodában pedig sikerült sószobát kialakítani, amit a bölcsisek is használhatnak. A faluvezető szerint ennek is köszönhető, hogy az influenzajárvány – a szokásos téli megbetegedéseken kívül – elkerülte a helyi gyerekeket. A beruházások, a berendezések összköltsége 10 millió forintba került és jelentős, mintegy 2 millió forint értékű önerőből elvégzett munka is segítette a helyi szándékok megvalósulását.

A sportcsarnok vizesblokkjainak felújítását ugyancsak elengedhetetlennek tartották, mert az elmúlt 18 év alatt a vízvezetékrendszer tönkrement.

Pályázaton nyert pénzt a polgármesteri hivatal külső nyílászáróinak cseréjéhez a község. Képünkön Király Péter polgármester. Fotó: Bertleff András
Pályázaton nyert pénzt a polgármesteri hivatal külső nyílászáróinak cseréjéhez a község. Képünkön Király Péter polgármester. Fotó: Bertleff András

December utolsó napjaira viszont sikerült 6 millió forintból helyrehozni. Az önkormányzat építési telkeiből kettőt el tudott adni, a befolyt összeg segítette a beruházást.

– A tavalyi takarékos, odafigyelő gazdálkodás következményeként szerencsére az évet nem zártuk hiánnyal, sőt, húszmillió forintot át tudtunk hozni a mostani évre. Az idei költségvetés most áll össze, de azt már látjuk, az állami támogatást bizony jócskán megfaragták – mondta el Király Péter és hozzátette: terveik között szerepel az elmúlt évről elmaradt járdafelújítás és útépítés. Az elmúlt évben régiós pályázaton nyertek pénzt a polgármesteri hivatal külső nyílászáróinak cseréjéhez, így a 3 millió forintba kerülő munkák tavasszal elkezdődhetnek. Ugyancsak tavaly kapott uniós pályázati támogatást az iskola, a 15 millió forint egy részét idén használják fel a pedagógusok továbbképzésére, ami elősegíti a helyi gyermekek iskolai fejlődését.

Még idén Öttevényen is hulladékudvart alakítanak ki a sportpálya végénél. Pályázott az önkormányzat a Leneskerti utca játszóterének kialakítására, a régi, nem szabványos játékok kiváltására is. Az elbírálást még várja. ˝Sajnos nem sikerült elérni, hogy a Kunszigetre vezető állami utat felújítsák, bízunk abban, hogy egyszer meghallgatnak ez ügyben is bennünket˝ – szögezte le a faluvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzleteket zárt be a Csillagszóró

Több mint 500 ellenőrzést végeztek a karácsonyi vásárlás időszakában az APEH szakemberei régiónkban… Tovább olvasom