Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Húszmillió forintból fejlődhet a falu

Abda - Kétmillió forintból strandfocipályát építtethet az abdai önkormányzat, tizennyolcmillióból a faluban lévő buszmegállókat újíttathatja fel. Más-más forrásból, de mindkét fejlesztéshez pályázati pénzeket nyert el.
Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium strandsportágak fejlesztésére kiírt pályázatán nyert kétmillió-kétszázezer forintot Abda, amiből strandfocipályát alakíthat ki. Persze strandröplabdázni is lehet majd a készülő sportpályán, ami a rendezvénydomb közvetlen közelében lesz, ahol még egy nagyobb területet szabadon hagytak. Ha az elkövetkezőkben pályázati úton újabb támogatásokat nyer el az önkormányzat, műfüves focipályát, esetleg teniszpályát is létrehozhat a közelben.

A most már kijelölt strandfocipálya jól kapcsolódik a település egy másik tervéhez, a strandfürdő létrehozásához is, amit szintén nem adtak fel.

Már megkapták a bányakapitánysági engedélyt és megkötötték a szerződést a bányászati műveletekre.

– Nagy a várakozás a falubeliek körében, többen mondták, hogy mielőbb kipróbálnák a strandfocizást. A tervek szerint a pálya el is készül áprilisra, már elkezdődtek a munkálatok, télen az időjárás függvényében folytatódnak – mondta el Szabó Zsolt polgármester és hozzátette: az is sokakat érint, hogy megújíthatják a falu belterületén lévő buszmegállókat. Ehhez a közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztésére kiírt pályázaton nyertek pénzt, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, azaz uniós forrásból és konzorciumban több mint tíz környékbeli településsel. Az Abdára eső támogatás tizenhatmillió forint, az önrész csaknem kétmillió forint. Ezekből az összegekből öt helyen a váró, hét helyen az buszmegállóöböl is átalakulhat, utóbbi aszfaltja gyűrődésmentes burkolatot kap. Emellett a fellépőszigeteket is átépítik. Jelenleg az eredeti terveket némiképp módosítják és hamarosan megalakul a települések újabb konzorciuma, ezúttal már szándékuk megvalósítására. A kivitelezésre közbeszerzési pályázatot kell kiírni, de az így is jövőre befejeződhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felébredt a kómából az összevert dunaszigeti fiú, de nem lát

Dunasziget-Győr – Felébredt az éberkómából az a dunaszigeti középiskolás, akit minden indok… Tovább olvasom