Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Húszmillió forintba kerülne a jelzőlámpa Téten

Több éve kérjük a közútkezelőtől, hogy Téten a 83-as főút és a Gyömörei út kereszteződésében egy, a gyalogátkelést segítő lámpát helyezzenek el, sajnos ez idáig mindhiába.

Felfestett zebra már van. De reggel és iskola után nagyon sok gyermek közlekedik erre és szerintem a biztonságuk érdekében kellene ez a lámpa. Mikor remélhetünk segítséget? Zs. F.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a 83-as számú főút Tét átkelési szakaszán, a Csót–Lovászpatona–Tét összekötő út csomópontjában az út vonalvezetése, illetve a kijelölt gyalogos-átkelőhely észlelhetősége megfelelő.

"A zebrán áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. A korábbi évek adatait áttekintve és figyelembe véve, jelentős forgalombiztonsági kockázat a kérdéses helyszínen nem áll fenn.

Az említett csomópont jelzőlámpás szabályozása megközelítőleg 20 millió forint lenne, a 2012-es terveinkben ez a beruházás nem szerepel" – áll a közleményben, amely arra is kitér, hogy Győr-Moson-Sopron megyében összesen 357 kijelölt gyalogos-átkelőhely van, ezeknek 29 százaléka jelzőlámpás csomópontban.

Az országos közutakon már a gyalogátkelőhelyek kijelölésénél is elsődleges szempont a közlekedés biztonsága.

A közútkezelő arra is felhívta a figyelmet, hogy a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ az elmúlt években az önkormányzatok részére pályázati lehetőségeket biztosított – többek között – a gyalogosközlekedés biztonságának növelését szolgáló létesítmények tervezésére és megvalósítására, hogy azokon a helyszíneken, ahol a helyiek tenni szeretnének a forgalombiztonság növelése érdekében, ott közös finanszírozással könnyítsék annak megvalósulását.

Olvasóink írták

  • 1. Beresforder 2012. január 05. 20:22
    „Én azt tudom javasolni az érintetteknek, hogy próbáljanak meg legalább egy középszigetet megépíttetni a Fő utca felőli oldalon, az is nagyon sokat számítana és sokkal olcsóbb, mint a lámpa. A középsziget csak 2 méter széles, régen jártam arra, de szerintem ott elég széles az út, a sziget miatt szélesíteni sem kellene rajta.
    Akkor már a zebra mellé berakhatnának egy biciklis átvezetést is, hátha épül egyszer kerékpárút is.
    Ja, a középsziget építésbe a Polgármesteri Hivatal is beszállhat, ha már a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek nincs ilyenekre egy kanyi vasa se.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kobayashi nyomdokában

A Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén a vidámság, a humor játssza a főszerepet. Az… Tovább olvasom