Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Húszéves nyugdíjasklub

Nem csak az idősebb gönyűiek lettek gazdagabbak egy fiatalos lendületű szervezettel, a Gönyűi Nyugdíjas Klubbal 1991. november 9-én. A fiatalos idősek a közelmúltban ünnepelték fennállásuk 20. évfordulóját.
Húsz évvel ezelőtt az alapító 41 fiatalos lendületű nyugdíjas az egész település hírnevét öregbítő csapatot formált a hamarosan nyolcvanas taglétszámúra gyarapodott klubból. A Pannon Nyugdíjas Szövetséggel együtt születtek, fejlődtek.

Pezsgő, mozgalmas életű, a hétköznapoknak értelmet adó nagy család született a klubvezető Borbiczkiné Erzsike keze alatt. Az 1993-ban a klub tagjaiból alakult énekkar sok megyei, országos és több külföldi rendezvényen is fellépett.

„Kultúra és egészség" volt és maradt a jelszó, így színházlátogatások, vér- és koleszterinvizsgálatok, szűrések, magas szintű orvosi előadások, gyógyfürdőzések, mágnesterápiás kezelések segítették fiatalnak maradni a gönyűi „öregeket". Bár a húsz év alatt 71 klubtárstól kellett végleg búcsút venni, a csapat nem gyengült, újabb és újabb tagok léptek be a klubba. Ha valaki kórházba került, nem engedték, hogy az elesettség, magányosság úrrá legyen rajta: látogatták, gondoskodtak róla.

Gönyű apraja-nagyja megismerte és tiszteli ma is őket: Borbiczki Ferencné díszpolgár lett, kitüntetéseik, okleveleik aligha férnének el a klubhelyiség falán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három Mikulás is kevés?

Olvasói üzenet: Várták a Mikulást vasárnap délután a gyerekek Téten a Széchenyi utcában, de hiába!… Tovább olvasom