Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Húszéves a Képesbolt a város szívében

Győr - Húszéves a belvárosi Képesbolt. Vezetője a kezdetektől Kincses Zoltánné Mészi, aki az elmúlt időszakban mosolyt varázsló fogalommá vált a határon innen és túl is.

Az Arrabona melletti győri Képesboltnak szinte csak törzsvásárlói vannak. Még azoknak a turistáknak a zöme is visszajáró „lélek", akik nyaranta az ország más vidékeiről, vagy éppen Svájcból, Németországból, Hollandiából érkeznek a folyók városába. A kis belvárosi üzlet nyitásától eltelt húsz év alatt Kincses Zoltánné „Mészi" (leánykori családneve Mészáros, ebből alakult ki a becézés) neve a vevőknek címzett fáradhatatlan szeretet és figyelem miatt mosolyt varázsló fogalommá vált. Gyakran hangzik a boltba belépőktől, hogy „Mészike itt van? ...mert akkor kicsit bejövök".

– Ilyenkor, ha bent ülök a kis irodámban és nem látom, csak hallom az érkezőt,  már a hangjáról megismerem. Mikor húsz évvel ezelőtt az üzletbe kerültem vezetőként, majd később tulajdonosként is, a saját ízlésem és a vásárlók igénye szerint alakítottam ki a kínálatot – meséli Mészi, aki utazásai során is mindig nyitott szemmel jár-kel, hogy újabb és újabb ötlettel gazdagítsa a Képesbolt profilját. – Karácsonykor törzsvevőimnek – köztük számos az idős, egyedül élő ember – a vásárlás mellé mindig készítek valami apró kedvességet, például egy szalvétacsomagot, hogy az ünnepi pillanatokban kicsit én is velük legyek. Örömmel látom, hogy a meghatottságtól könnybe lábad a szemük és nem győznek hálálkodni, hogy valaki gondol rájuk.

Kincses Zoltánné szerint a karácsonyi képeslapkínálatból a vallási jellegűek a legnépszerűbbek. Fotó: H. Baranyai Edina

A karácsonyi képeslapokról Kincses Zoltánné úgy vélekedik, hogy az elmúlt húsz évben a vallási jellegűek töretlenül a legkeresettebbek, illetve a hajdani nagy mesterek karácsonyi témájú festményeiről készült reprodukciós lapok. Szerinte lenne igény a hangulatos nosztalgia-képeslapokra is, de azok hosszú ideje hiányoznak a gyártók kínálatából.
– Az utóbbi néhány évben azt tapasztaltam, hogy a drótpostás, mobiltelefonos karácsonyi üdvözletek kicsit háttérbe szorították a hagyományos évszázados formát, de meggyőződésem, hogy a kézzel írott képeslapok személyességét nem pótolhatja semmiféle modern technika. Magam is nagyon örülök, ha friss lapot kapok, amit az irodámban lévő tükörre szoktam felragasztani, hogy amikor belépek, azonnal üdvözöljön, és szeretettel gondoljak azokra, akik rám gondoltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahol az empátia a legfontosabb iránytű

Győr - A szociális közigazgatásban végzett kimagasló szakmai munkájáért a minap Pro Caritate… Tovább olvasom