Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Húszan egyszerre húzták a sárkányhajókban

Tavaly ötven csapat nevezett a sárkányhajó-fesztiválra, idén még ennél is többen: 68 csapat indult a versenyen.
A sárkányhajózás híveinek tábora egyre gyarapodik Győrben. Azoké is, akik rendszeresen űzik e sportot kikapcsolódásként, és azoké is, akik a tavaszi sárkányhajó-fesztiválra beneveznek. A hétvégén harmadszor rendezték meg a városban versenyüket.

Tavaly ötven csapat nevezett a sárkányhajó-fesztiválra, azaz több mint ezren szálltak vízre a győri Aranypartnál. Idén még ennél is többen, mert hatvannyolc közösség szervezett evezősgárdát, többek közt munkahelyi kollektívák, iskolatársak, baráti társaságok, sportegyesületek. A sárkányhajózás csapatépítő tréningnek is felfogható, több ember összehangolt munkájára van szükség ahhoz, hogy a vízi jármű gyorsan tudjon haladni. A sárkányfejjel és -farokkal díszített, több mint tizenkét méteres kenuba húszan is be tudnak szállni.

A Kisalföldet is kiadó Lapcom kft.-t képviselő dolgozók is ennyien voltak, plusz a ritmust diktáló dobosuk. Cégünk már az előző években is részt vett a versenyen.

A Kisalföld Volán főként buszsofőrökből álló csapata viszont újnak számított e terepen, de bizonyította: nemcsak szárazon, vízen is megállja a helyét, ha kell. Egyikük, Bacsó János elmondta, hogy egyik munkatársuk a tavalyi fesztiválon kapott kedvet a sárkányhajózáshoz, és nem volt nehéz dolga, mikor az idei versenyre csapatot kellett szervezni. Könnyen összetoborozta a kollégákat, akik közt huszon- és ötvenéves is akadt. Gyakorláskor hamar rájöttek, az erőnél jobban számít a ritmus, hogy egyszerre húzzák a lapátokat a háromszáz vagy éppen a kétezer méteres távokon.

A Győri Sárkányhajó Fesztiválról – amit a Dragon Aktív Kft. és a Rába Sárkányhajó Club a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klubbal együttműködve szervezett meg – és a sportágról bővebb információ a www.sarkanyhajozas.hu honlapon található.
A verseny eredményei részletesen lapunk későbbi számában jelennek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet a Duna-korzó

Június elsején elhelyezik az új győri Duna-korzó alapkövét. (Az eseményen tulajdonképpen két alapkő… Tovább olvasom