Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Huszadszor úton a győri Mikulás

Győr - Huszadszor indult útjára tegnap reggel a városháza elől a polgármester jókívánságaival a győri Mikulás. Szerdán Myrába visz az útja, a hétvégén pedig megyeszékhelyünkön ülésezik a Szent Miklós-béketanács.
Jók voltak idén is a győri gyerekek, megérdemlik, hogy a Mikulás ellátogasson hozzájuk. Ilyen hírek jutottak el a megyeszékhely polgármesteréhez, el is mondta a Mikulásnak, aki lovas fogattal érkezett (hó híján) tegnap reggel a városháza elé, ahol az Erzsébet ligeti és a Mónus Illés utcai óvoda gyerekei fogadták énekkel.

Hétfőn reggel útnak indult a Mikulás.

Ők bizony már azok gyermekei, akik annak idején még maguk is ovisként itt voltak a Mikulás első indulásakor. Húsz éve már. Azóta megszámlálhatatlan levelet küldtek, s kaptak rá mindig választ, sok-sok ezren voltak a már hagyománnyá vált színházi előadásokon...

A győri Mikulást hétfőn Borkai Zsolt polgármester jókívánságokkal indította útnak Simon Róbert alpolgármester társaságában. A szokásosnál kicsit korábban, mert sűrű a program. A Mikulás ma gyermekintézményekbe, idősek otthonába és a kórházba látogat.
Farkas Imre (mert hiszen róla van szó) szerdán repülőre ül és Szent Miklós szülővárosába, a törökországi Myrába utazik. Tagjává választották a National Santa Claus Peace Councilnak (Nemzetközi Szent Miklós Béketanács), és az idei központi ünnepségen ő lesz a „világ-Mikulás". A megtiszteltetéseknek azonban itt nincs vége: a béketanács 13 tagú vezetősége pénteken Győrbe érkezik. Ismerkednek a várossal, részt vesznek a Mikulás Birodalom Alapítvány 20 éves születésnapi ünnepségén, vasárnap ott lesznek az egyik színházi előadáson is.
A National Santa Claus Peace Council december 10-én a győri városházán tartja idei ülését, amelyen egyebek között a jövő évi fő teendőket határozzák meg a gyermekekért és a békéért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Napra-forgó ajándékai

Győr-Moson-Sopron - A megyei közgyűlés 2001 decemberében döntött a Napra-forgó Közalapítvány… Tovább olvasom