Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Húsz méter hiányzik a Baross hídból - videó, fotók

A Kisalfold.hu mostantól kezdve hónapról hónapra nyomon követi a Baross híd felújítását: a szakemberek párhuzamosan bontanak és építenek. Szavazás.

Mint arról portálunk többször beszámolt, jelenleg kizárólag munkagépek mehetnek fel a Baross hídra, hisz május elején elkezdődött a műtárgy év(tized)ek óta esedékes felújítása.

Akárcsak az épülő multifunkcionális csarnok és uszoda esetében, a kisalfold.hu hónapról hónapra nyomon követi a Baross híd felújítását.

"Jelenleg a nádorvárosi oldalon, az Eszperantó utcai kereszteződésben zajlanak az igazán látványos munkálatok: itt mindkét hídnyílás felső szerkezetét és egy pillérsort elbontottunk.

A szóban forgó támaszok helyén a három új pillér elkészült, az ezzel párhuzamosan épülő új fejgerendák építésével szintén jól állunk" - kezdte a kisalfold.hu érdeklődésére Nacsa Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke.


Videó: Cseh Róbert


"Az elkövetkező két hétben kerülnek helyükre az új vasbeton hídgerendák. Ezen kívül a nádorvárosi oldalon négy vasbetontömböt el kell bontanunk: ezek a korábbi hídvédő kapuk alaptesteiként funkcionáltak, melyek helyett újak fognak épülni.

A belvárosi oldalon a híd acéltartóinak tisztítása és korrózióvédelme van folyamatban, illetve a pályalemez alsó felületének tisztításán és javításán is dolgozik a Közgép Zrt. és Strabag-MML Kft. alkotta KS-2013 Konzorcium" - tette hozzá Nacsa Tamás.

Videónkból az is kiderül, hogy június végéig meddig szeretnének eljutni a szakemberek - érdemes tehát látványos riportunkra kattintani!


Fotók: Cseh Róberthirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költenek a férfiak is a hajukra

A ˝csak beugrok beszáríttatni a hajam˝ típusú megrendeléseket zömében elvesztették a fodrászok az utóbbi években. Tovább olvasom