Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Húsz évet is kaphatnak a győrújbaráti takarítós bűnszervezet tagjai

Ötvenezer oldalas iratanyaggal zárult annak a győrújbaráti takarítócégnek a büntetőügye, amely a gyanú szerint másfélmilliárd forint adót csalt el. A NAV győri pénzügyi nyomozói vádemelést javasolnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek.

A gyanú szerint a győrújbaráti cég Budapesten és Nyugat-Magyarországon több mint harminc áruház takarítására kötött szerződést egy multinacionális áruházlánccal.

A takarítási munkákat azonban nem saját alkalmazottaival végeztette, hanem egy jól felépített alvállalkozói láncolatot kialakítva a megbízásokat továbbadta. Az alvállalkozó cégek további alvállalkozókat építettek be a cégláncolatba, amelyek azonban tényleges tevékenységet nem végeztek.
Ezek a tiszavirág életű vállalkozások kizárólag azért jöttek létre, hogy a dolgozókat legyen hova bejelenteni, de járulékokat már nem fizettek utánuk. Ezzel a módszerrel akarta kivédeni a győrújbaráti társaság az általános forgalmi adó fizetési és a munkavállalók utáni járulékfizetési kötelezettséget a jelentősebb haszon reményében.

A felderítéskor lezajlott akcióban egyszerre tizenegy megyében és a fővárosban összesen hatvanhat helyszínen folytak házkutatások. A pénzügyi nyomozók pár óra leforgása alatt előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak kilenc személyt. Közülük négyen házi őrizetbe kerültek. A nyomozás során további kilenc személy vált gyanúsítottá. A szövevényes ügy részleteinek felgöngyölítésében a NAV nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozóinak nagy segítséget nyújtottak a régió adóellenőrei értékelő, elemző és revizori munkájukkal.

A pénzügyi nyomozók több mint félmilliárd forint értékben zárolták a bűnszervezet bankszámláit, és ingatlanjait, lefoglaltak több nagy értékű személyautót.

A nyomozás lezárult, a pénzügyi nyomozók tizennyolc gyanúsítottal szemben különösen jelentős kárt okozó költségvetési csalás miatt javasolnak vádemelést a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek - tájékoztatott a NAV hétfőn.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas partyt nyomott Sterbinszky Győrben - sok-sok bulifotó

Az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai is Győrben töltötték a szombat estét. Tovább olvasom