Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Húsz éve hagyomány a sérültséggel élők Pünkösd Fesztiválja

Több százan vettek részt szombaton az egészségkárosultak Nyugat-Dunántúli Regionális Művészeti Fesztiválján a Págisz ÁMK-ban.

Húsz éve Bodács Lászlóné Ilike indította útjára a kulturális seregszemlét, amely népszerűségéből mit sem vesztve alkotásra, folyamatos készülésre, bemutatókra ösztönzi az indulókat.

A versenyen résztvevők többnyire egymásért is drukkoltak és szívesen töltötték együtt a szemle egész napját. A programot Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, s ígéretet tett arra, hogy ezután is figyelemmel kíséri a sérültséggel élők sorsát, tevékenységét.

Regionális Művészeti Fesztivál. Fotó: Harcsás Judit


A városvezetés támogatását ígérve, a szereplőknek sok sikert kívánt Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere is.

Szabó János, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron megyei elnöke a versengés tiszta öröméről, a lelkesítő szó erejéről szólt, amely nemcsak kikapcsolódást jelentett a régió különböző részeiről érkezőknek, hanem készülést, ráhangolódást, tanulást, de még izgalmat is.

Nemes Anett szervező, a Fekete iskola konduktív csoportjának tagja jobb oldali sérültséggel született, s a rendszeres torna jobbított állapotán. Ötévesen csöppent a sérültek közé, ma 24 éves felnőtt nő, s úgy érezte, több társával együtt itt a helye a szervezők között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a Széchenyi-egyetemen: 3D komputertomográf motorok vizsgálatához

A Széchenyi István Egyetemen (SZE – Győr) folyó fejlesztési munkákat egy hete kezdtük el… Tovább olvasom