Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Húsz év után ismét új templom épül

Győr-Kismegyer - Az épülő kismegyeri „Isteni irgalmasság" templomának a napokban helyezték el az alapkövét. Az ünnepi szertartást Várszegi Asztrik püspök, főapát vezette.
Régi vágya teljesül a pannonhalmi területi apátsághoz tartozó kismegyeri Szent Anna Egyházközség híveinek. Hamarosan új templom épül a településrészen, amelynek a napokban helyezték el az alapkövét. Azért is jelentős ez az esemény, mert miként azt Bartók Ferenc plébánostól a Kisalföld megtudta, a megyeszékhelyen legutóbb 1987-ben, a bencés egyházközségek területén pedig az 1770-es évek végén szenteltek utoljára templomot.

– A munkálatok segítésére a közösség évekkel ezelőtt létrehozott egy templomépítő alapítványt, majd pályázatot írtak ki a tervezésre. A beérkezett hat tervből végül Balázs Mihály Ybl-díjas építész munkáját fogadtuk el – nyilatkozta érdeklődésünkre Bartók Ferenc.
A plébános atya szavaiból kiderült: a templom építését a sürgető igény indokolta. Jelenleg ezerhétszáz-ezernyolcszázan laknak a településrészen, akik eddig a kismegyeri domb tetején álló kápolnába tudtak szentmisére járni.

Az alapkőletétel ünnepi szertartását Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát (balra) vezette Bartók Ferenc plébános közreműködésével.
Az alapkőletétel ünnepi szertartását Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát (balra) vezette Bartók Ferenc plébános közreműködésével.


– Ha felépül a templomunk, akkor hatvan helyett kétszáz hívő vehet részt az istentiszteleti alkalmakon. Az új templom lehetőséget kínál, hívja mindazokat, akik vallási életükkel is szeretnének gyökeret verni Kismegyeren. Az új templom titulusa „Isteni irgalmasság", amely kifejezi, hogy az Istentől eltávolodott ember mindenkor rászorul az Atya megbocsátó szeretetére, és ugyanakkor bízhat is megváltó, irgalmas szeretetében.

Olvasóink írták

 • 15. menora 2008. szeptember 25. 08:27
  „Az elbutulás és az elbutítás sajnálatos eszköze világuknak.
  ...csak az IRGALOM menthet meg minket,jó tudni, hogy az Úr az.
  Szép napot mindenkinek!”
 • 14. Goldmund 2008. július 07. 14:16
  „Bízom benne, hogy sok új papszentelésről, templomépítésről ad hírt a Kisalföld. Hívő embernek öröm látni, hogy a hitélet feltételei javulnak.
  Aki meg pocskondiázza őket, tegye nyugodtan! Megmaradt a keresztény hit üldöztetés idején is, néhány ízetlen hozzászólás hogyan is árthatna neki?”
 • 13. matriné 2008. július 06. 07:05
  „Képmutató, seggnyaló vallási tébolyultak, most már belátom kell is nekik a templom! Legyen hol és van is mit meggyónniuk! A Csuhásuk biztos kitünteti őket,hisz képet mutatnak az egyházukról, vallásukról! Lám a Kisalföld meg vevő rá! Persze ennyi misebort nem kellene nekik adni! Józanul sem tudnának normálisak lenni!”
 • 12. /joco1 2008. július 06. 05:43
  „devon(10) a "csuházást" volt kitöl tanulni. Van most egy papoknak "kezetcsokolo" pártvezér aki anno liberális korában a parlamentben CSUHÁZOTT. neki(k) is javaslod a vitriolt?”
 • 11. Civis Academicus 2008. július 05. 21:04
  „Isteni irgalmasság! ez tetszik... az első hozzászólónak különösen szüksége lesz majd trá.

  Kedvesem!

  Nem étem: ha értelmes, egészséges dolgot nem képes írni, miért kezdi el a hozzászólásokat?
  Sajnálom magácskát! Rossz lehet ennyi embert utálni! KEmény és fárasztó munka! csak nehogy beleőrüljön!”
 • 10. devon 2008. július 05. 20:33
  „Még ez a cseter méltatlankodik. Majd ha megtanulod, hogy nem csuhásozol, mert vitriollal kellene ezért kimosni a szád, akkor minősíts, ganajtúró!”
 • 9. fredo2 2008. július 05. 20:32
  „Kösz seggfej!”
 • 8. Cseter János 2008. július 05. 19:50
  „Gratulálok a "Kisalföld Szerkesztőinek"! Hasonszőrűjükre akadtak! Be vehetnék moderátornak, vagy cenzornak ezt a "fredó2"-t! Persze én az eszükhöz értem az ilyen alantas embereknek a véleményét!”
 • 7. matriné 2008. július 05. 19:43
  „Mivel az "antimatrinak" nincs neve és csupán szennyes lelke van mit meggyónnia a papjainak, csak félő,hogy a vallási révülete át csak azon a hajszálon amely elválassza a gyilkos tébolytól!”
 • 6. fredo2 2008. július 05. 19:40
  „Cseter János egy félkegyelmű idióta, akinek elmegyógyintézetben lenne a helye. Nem is szabad komolyan venni!”
 • 5. antimatri 2008. július 05. 17:51
  „jocó1!
  Nem vagyok Istenfélő, a papokkal nincs semmi kapcsolatom, de!!!
  Még így "orcátlanul " is tiszteletben tartom mások hitét, meggyőződését elfogadva világnézetüket.
  Nincs mit védened matrinén, cseter jánoson. Ha valakinek hatvan felett csak ennyi ész adatott, az szerintem még arra is érdemtelen, hogy foglalkozzanak véleményével.”
 • 4. /joco1 2008. július 05. 13:56
  „2(B.Ö) ne keverd össze a vallást és a papjaidat.Ha valaki nem kedveli a papokat, még lehet Istenfélő, becsületes ember .”
 • 3. matriné 2008. július 05. 12:35
  „Látom ezért nem használnak a csuhásaid wc papírt! Van nekik egy bőrönd nyelv!”
 • 2. Börönd Ödön 2008. július 05. 12:15
  „Martiné!
  Látom, hozod a formád.
  Irgalomra szorulsz Te is, Te szerencsétlen istenkáromló. Általában a hitehagyott zsidók szoktak ekként viselkedni. Tudom, Te nem vagy az, Neked a felmenőid csupa szegény emberek voltak és már ők is nagyon utálták a papokat. Istentelen életed jutalmát majd elnyered Te ostoba Lator!”
 • 1. martiné 2008. július 05. 08:55
  „Lesz új "munkahely" is az új papoknak! No oszt Ők jogosan hálistenkedhetnek! Nincs is mindenkinek ilyen műhelye a munkálatoz! Ezeknek mennyi is az iparűzési adójuk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek öröme a Rózsák terén

Győr - Megfiatalodott a szabadhegyi Rózsák tere: tegnap új játszóteret avattak – s még rózsák… Tovább olvasom