Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Húsz év a családok szolgálatában

Igényes kiadvánnyal állít emléket fennállása huszadik évfordulójának a győri családsegítő szolgálat.

Az intézményhálózat tevékenységeinek köre az idők során sokrétű szociális és mentális védőernyővé bővült.

A családok és kisközösségek védő-támogató rendszere a nyolcvanas évektől gyengült meg, így vált egyre sürgetőbb állami feladattá a komplex gondozás. A győri szolgálat a rendszerváltás évében alakult meg, s ma már négy családsegítő, valamint egy gyermekjóléti központot, illetve a HÍD Ifjúsági Információs Tanácsadó Irodát foglalja magába.

Hatvan szakember segíti a hozzájuk fordulókat az önálló életvezetésben. A szolgáltatások köre – a teljesség igénye nélkül – felöleli a jogi, pszichológiai, lelki, életvezetési, gyermeknevelési, egészségügyi és munkavállalási tanácsadástól az adósságkezelésen, a tanfolyam, tábor és klubok szervezésén át a kórházi illetve utcai és lakótelepi szociális munkát.

Gyurkovicsné Doszpot Zsuzsa tíz éve vezeti az intézményt. A szolgálat alapító tagja, így a szakmai munkát a kezdetektől átlátja. Az igazgató a Kisalföldnek elmondta: a munkanélküliség és a lakhatási gondok mindig nagy terhet róttak a családokra, a húsz év alatt azonban egyre súlyosbodott a helyzet. A családon belüli nehézségeket változatlanul a nők érzékelik először, ők azok, akik reményt és önbizalmat keresve a szolgálat munkatársainak türelmes, együtt érző segítségét kérik.


Az évforduló emléke

A családsegítő igényes kiadványt jelentetett meg történetéről. A krónika legfrissebb bejegyzése a klubhelyiség-avatás a Szigethy A. u. 109. alatt, ahol tavaly tavasz óta rendszeres szakmai programokat és tanfolyamokat tartanak. A szolgálat életében a következő fordulópont augusztus 1-je lesz, amikor az újvárosi központ beköltözik új otthonába, a Kossuth u. 58. szám alatt felújított épületbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomi gyűjtés az árvízkárosultaknak

Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséhez összefogást, országos gyűjtést hirdet a… Tovább olvasom