Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Húsvétkor kezdi meg akcióit az adóhatóság

A NAV adóellenőrei a húsvéti ünnepekhez, tavaszi rendezvényekhez kapcsolódóan fokozott ellenőrzéseket tartanak a nyugat-dunántúli régióban is. Az akciók fő célja a megelőzés, a visszaélések visszaszorítása, a tisztességtelen adózók kiszűrése, az adózói kör bővítése.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága szóvivője, Kovács Mária tájékoztatása szerint megkezdődtek a már hagyományosnak nevezhető tavaszi ellenőrzések. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta-, számlaadási kötelezettség betartását, az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét, az áruk eredetét.

– Az ellenőrzések fő célja a megelőzés, a visszaélések visszaszorítása, a tisztességtelen adózók kiszűrése, az adózói kör bővítése.

Az előző évhez hasonlóan a kiemelt célterületek a húsvéti ünnepeket megelőzően megnövekedett forgalmat lebonyolító kereskedelmi és szolgáltatóegységek, vásárok és piacok, a tavaszi, húsvéti szezonális termékeket – tojást, füstölthús-készítményeket – ideiglenesen árusító helyek, a virág-, élelmiszer- és italáru-forgalmazók, húsvéti, tavaszi rendezvények, kiállítások – sorolta Kovács Mária.

A megyei adórevizor és pénzügyőr párosok együttesen megjelenve is végeznek ellenőrzéseket, de együtt- működik a NAV más társhatóságokkal is.

A szóvivő elmondta: a korábbi évek tapasztalatai alapján általános tendencia, hogy a nagyobb ünnepekhez kapcsolódóan végzett akció jellegű, illetve munkaidőn túli ellenőrzések jelentősebb számban tárnak fel hiányosságokat, és a szezonális termékeket árusítók körében lényegesen rosszabb a jogkövető magatartás az átlagosnál.

Jellemzően legtöbb a szabálytalanság a nyugta- és számlaadási kötelezettségek ellenőrzése során.

Az előző évi tavaszi akció keretében végzett ellenőrzéseknek közel 20 százaléka tárt fel hiányosságot, azaz minden 5. adózó nem adott nyugtát, de a foglalkoztatás területén is több szabálytalanságot tártak fel a revizorok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több sonkát vásárolunk az idén

Legfeljebb pár százalékkal emeltek a kereskedők a sonka árán, vagyis saját érdekükben el kellett… Tovább olvasom