Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Húsvét előtt: nem mind akció, ami annak látszik

Az akciósnak hirdetett árak esetében a vevőknek érdemes meggyőződniük arról, valóban olcsóbban kapják-e meg az adott terméket – így összegezte húsvét előtti ellenőrzéseik eddigi tapasztalatait Major Ernő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője.
A hagyományosan az ünnephez kötődő árukat – például tojást, sonkát, csokoládét, gyermekjátékokat, ajándéktárgyakat – forgalmazó üzletekben elsősorban az árfeltüntetés gyakorlatát vizsgálják. E téren nem javult a helyzet, több hibát feltártak. Előfordul, hogy egyáltalán nincs kiírva az ár, vagy nem egyezik meg az üzlet hirdetési újságjában közölttel. Gyakori, hogy előbb kiteszik az akciós ár feliratát, mint az érvénybe lépne és sokszor kint marad a lejárta után is – ez pedig megtéveszti a fogyasztót. Akárcsak az, ha ajándékkal egybecsomagolva többe kerül a termék, mintha külön vennénk meg.
Major Ernő azt javasolja, hogy a vásárlók ellenőrizzék a blokkjuk alapján, annyit fizettettek-e velük a pénztárnál, amennyi a polcra volt kiírva és lehetőleg ne csak az olcsót keressék, hanem a jó minőséget is. A felügyelőségvezető lapunknak elmondta: ha szakembereik lejárt szavatosságú terméket találtak, ezt jelezték a társhatóságoknak. Szerinte a jó együttműködés annak is köszönhető, hogy mindannyian a megyei kormányhivatalon belül működnek. Például a húsvét előtti ellenőrzés során az élelmiszerek minőségét a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai vizsgálják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Holokauszt áldozatainak emlékére rendeztek ünnepséget Győrben

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartottak ünnepséget Győrben. Az… Tovább olvasom