Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Húst kerestek – fűnyírókat találtak

Győr–Enese - Motoros fűszegélynyírókat foglalt le a rendőrség az egyik enesei étteremben a napokban, miközben az állat-egészségügyi igazgatósággal közös élelmiszer-ellenőrzést tartottak. Kiderült, hogy a fűkaszákat egy, az ikrényi állomáson veszteglő tehervagonból lopták el ismeretlenek.
Szokványos ellenőrzési körútra indultak a Győri Rendőrkapitányság és az állat-egészségügyi igazgatóság területi irodájának munkatársai a napokban Enese környékére. Győr rendőrkapitánya, Horváth Csaba alezredes csütörtöki tájékoztatóján elmondta:

– Az akcióban nem megfelelő minőségű termékeket kerestek az ellenőrzést végzők, akik Enese egyik éttermében húst nem, de az egyik külső raktárban motoros fűszegélynyírókat találtak. A tizenkilenc gép eredeti csomagolásban volt.

Az ellenőrzést végzők értesítették a kapitányság bűnügyi osztályát.
– Az étterem üzemeltetője a helyszínen több, önmagának is ellentmondó magyarázatot adott a gépek eredetével kapcsolatban, azok származását nem tudta hitelt érdemlően igazolni. Felmerült a gyanú, hogy a gépek a területünkön áthaladó vasúti szállítmányok valamelyikéből származnak – részletezte Horváth alezredes.

A kapitányság bűnügyi osztályvezetője, Reinhoffer Csaba alezredes hozzátette, a MÁV Cargo és a GYSEV biztonsági szolgálataival jól működő kapcsolatuknak köszönhetően sikerült felderíteni, hogy

a lefoglalt 19 gép része annak a 34 benzinmotoros fűnyírónak, amelyeket egy, az ikrényi vasútállomáson január 18-án várakozó vasúti szerelvényből loptak el.

– A szerelvény közel huszonhat percet várakozott az állomáson, miközben az ismeretlen elkövetők a konténer plombáját lefeszítették, s a gépeket kilopták. A lopást Budapesten vették észre a szállítók, s feljelentést tettek az illetékes kerületi kapitányságon. A bűncselekmény szálai nálunk értek össze – folytatta Reinhoffer Csaba.

A nyomozók megállapították, hogy a megtalált, Einhell Royal MT 26 típusú gépek Magyarországon nincsenek kiskereskedelmi forgalomban. Igaz, több kereskedelmi lánc is tervezi árusításukat, forgalmi értékük 50 ezer forint körül lesz. Az elkövetők a 34 gép ellopásával 1,7 millió forint kárt okoztak, amiből a 19 fűkasza lefoglalásával egymillió forint megtérült.

– Az étterem vezetője azzal védekezett, hogy két személynek adta kölcsön a raktárhelyiséget két héttel ezelőtt, azt nem tudta, mit tárolnak ott. Később, amikor bement, látta a dobozokat, de nem tulajdonított jelentőséget a látottaknak. A két ember azóta sem jelentkezett a fűkaszák miatt – tudtuk meg Reinhoffer alezredestől.

A rendőrség dolog elleni erőszakkal, nagy értékre elkövetett lopás miatt folytatja a nyomozást. A bűncselekményt a bíróság 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Reflex-programok – A Földért forog a Klímakorong

Győr - Bemutatták a Reflex Környezetvédő Egyesület két új programját: a Nyugat-dunántúli Regionális… Tovább olvasom