Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Hungarikum: Zöld út a pálinkának

Győr–Békés - Jövőre 150 millió forintos központi forrás – az idei háromszorosa – segíti a magyar pálinka hazai és külföldi marketingjét és önálló pálinkatörvény is születhet.
A Magyar Pálinka Lovagrend vendégeként csütörtökön Békésen járt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. A lovagrend nevében Barabás Attila, a Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója ismertette az általuk megfogalmazott nemzeti pálinkaprojektet.

Ennek lényegeként hangsúlyozta: a pálinka kerüljön vissza a családok asztalára, legyen ismét társasági ital és a hungarikum termékkategóriából mielőbb váljon – a skót whiskyhez hasonló – Európa- és világszerte ismert termékké. Ez a magyar agrárium számára is kiugrási lehetőséget jelent.

Barabás Attila lapunknak elmondta: egy tervezetet is átnyújtottak a miniszterelnöknek, amelyben önálló pálinkatörvény megalkotására tettek javaslatot. Gyurcsány Ferenc erre kijelentette, hogy ebből jövő tavaszra törvény is születhet, majd azt szorgalmazta, mielőbb hozzák létre a Pálinka Nemzeti Tanács megalakulását előkészítő bizottságot.

Barabás Attila megemlítette: Gráf József szakminiszter bejelentését, miszerint az idei 50 millió forint után 2008-ban 150 millió forint központi forrás segíti a magyar pálinkamarketinget. A Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója megállapította: a pálinka zöld utat kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázártámogatás: Büntetik a visszaélőket

Győr – Szigorú ellenőrzéseket ígérhetek, és szankcionálni fogjuk a visszaélőket –… Tovább olvasom