Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Humánumból jelesre vizsgáztak

A kilenc éve működő győri Segítőház Alapítvány – hagyományaihoz híven – ünnepek előtt szervez gyűjtést, az adományokat pedig a legrászorultabb családoknak juttatja el.

A civil szervezet felhívását a Kölcsey- és az Apor-iskolában sokszorosították, annak tartalmát otthon a családok is megismerhették.
– Cukrot, lisztet hoztam, egy cipősdobozba pedig játékokat is raktunk – sorolta Kiss Barbara. – Megbeszéltem a szüleimmel meg a testvéremmel is a dolgot, az adomány így együtt bizonyosan jó helyre kerül.
– Szerencsésnek érzem magam, hogy erre nekünk  nincs szükségünk, ugyanakkor szeretnék örömet szerezni másoknak is – kapcsolódott hozzá Parcsami Szilvia.

„Úgy vélem, senki nem érdemli meg, hogy kevesebbet kapjon a többieknél."
parcsami Szilvia tanuló

Azt pedig már Jámbor László igazgató részletezte, milyen pozitív visszhangja volt a felhívásnak a szülők körében, akik természetesnek vették, hogy nyújtják a karjukat.

– A szociális érzékenység átadható minta, s ezt már a mi tanulóink is megtapasztalhatják egy ilyen karitatív akció során – vélekedett az igazgató. – Ezért 56 tagú tantestületünk is egy emberként állt a jó ügy mögé, hiszen ez is a nevelés, a mintaadás része. Tudomásul kell vennünk, hogy sajnos egyre több azoknak a családoknak a száma, ahol még a karácsonyfa-állítás, a legszükségesebb élelmiszerek beszerzése is nagy gondot jelent.

Kálmán Tibor, a diákönkormányzat vezetője a gyerekekkel és az osztályokkal egyeztetett az adományokról, a gyűjtést és a rakodást a tanár vezényelte le. Megmozdult az iskola, szívből, szívesen segítettek a kölcseysek, mint ahogyan azt egy iskolatársuk és annak családja kapcsán tették, akik háza leégett Felpécen.  Az Apor-iskolában szintén meghallgattatásra talált a civil szervezet felhívása. A hétvégi adventi vásáruk bevételéből juttatnak az alapítványnak, a szívből szívesen akció sikere borítékolható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balettiskolák találkozója Győrben

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium a minap otthont adott… Tovább olvasom