Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Humanitárius bolt nyílik

Győr - A közeljövőben nyílik egy olyan bolt a győri belvárosban, ahol sérültséggel élő emberek kézművesmunkáit árusítják. Az ötletet, a kezdeményezést a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. karolta fel, s a megyei esélyegyenlőségi tanács tagjai szorgalmazzák.
A bentlakásos szociális intézményekben, illetve a sérültséggel élőket foglalkoztató intézményekben a mindennapi lét része a kézművesség, az ilyen jellegű irányított foglalkoztatás. Az intézmények és a civil szervezetek most együtt formálhatják a győri megyeszékhely karitatív arculatát egy olyan bolt nyitásával, amely a profit helyett a sérültséggel élők munkáinak népszerűsítésére törekszik. Tóth Jánosné, az Értelmi Sérültek és Segítőik Egyesülete, s egyben az Esélyegyenlőségi Tanács elnöke elmondta, a kommunális szolgáltató kft. vezetése rendkívül hasznosnak tartja egy ilyen, humanitárius célokat vállaló üzlet nyitását, így az egyik belvárosi boltjukat ennek szellemében terveztetik át. Kovács Banabás, a vállalat ügyvezető igazgatója azonnal a jó ügy mellé állt.

Terveik szerint az advent a lehető legjobb időpont lesz a bolt nyitására, amely helyileg a Aradi vértanúk úti virágboltot jelenti. Egyelőre a „Híd a jövőbe" Alapítvány nyúli Márton Lakóotthonának, valamint a Segítőház lakóinak munkái: kaspók, virágtartók, gyertyák, szalvétatartók és kéziszőttesek kapnának helyet itt, az üzletben pedig sérültséggel élőket, illetve tartósan munkanélkülieket is alkalmaznának.

Olvasóink írták

  • 1. kulica 2008. november 01. 11:04
    „Örülök a vásárlás lehetőségének, minden év karácsonya előtt a Spar folyosóján lehetett tőlük nagyon szép ajándéknakvalót vásárolni. Ez egy igazán jó ötlet. Gratula”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenségként az egyház túléléséért

Győr - Országosan is tudományos unikumnak számító együttműködésük eredményeként a megyei, a városi… Tovább olvasom