Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Hulladéktüzelés: bűzre panaszkodtak

Tényő - Varga Gábor polgármester portálunkank elmondta: a vegyes hulladék eltüzelésének már rég véget vetettek. Ugyanakkor a képviselő-testület augusztus 31-én arról döntött, hogy a kerti hulladékok eltüzelésének lehetőségét biztosítja.

Társadalmi munka szerveződött a temetői hulladékok szétválogatására; abból csak a szerves kerti hulladékot tüzelték el. A munkát elvégzőknek hálás az önkormányzat. ˝Sajnos minden kistelepülés problémája, hogy egy-egy hat köbméteres konténer elszállítása 53.625 forintba kerül és abban a hulladék elhelyezése nem kellően hatékony, a temetői hulladék jellemzői, a koszorúk alakja miatt. Ezért ez a kiadás éves szinten elérheti a több százezer forintot, akár a milliós nagyságrendet is, amit nem tudunk vállalni. Ez volt a fő oka a testületi döntésnek, annak, hogy csak a műanyag és a szervetlen hulladék kerül konténerezésre, a szerves hulladékot pedig kiválogatjuk és elégetjük. Az önkormányzat – úgy véljük – vállalható, költséghatékony és jó döntést hozott˝ – fogalmazott a faluvezető és hozzátette: a munkákat szélcsendes időben, a környéken lakók nyugalmának zavarása nélkül végezték.


˝A tényői önkormányzat alkalmazottjai rendszeresen eltüzelik a temetői hulladékot, amiben nagyon sok a műanyag: virágok, koszorúk, kötözők stb. Sokszor rettenetes a bűz, beteríti a házakat, esetenként napokig füstölög. Szóltak a lakosok a környezetvédelmi felügyelőségnek is, de még egyszer sem intézkedtek. Mit szól ehhez az önkormányzat?˝ – kérdezte olvasónk.

 

Olvasóink írták

 • 2. info2009* 2009. szeptember 06. 21:20
  „Sopronban MINDEN NAP eget valaki es akutyat nem erdekli. Se a polgarmesteri hivatal, se a rendorseget. Pedig ha helyszinen megbirszagolnak az egetoket (mondjuk ugy szazezer forintra) eltunnenek az egetok. Ausztriaban nincs megengedve az egetes, es buntetik. Ja, es persze ha valaki egetni kezd, a rendorseg ott terem 5 percen belul, mert valaki bejenelti egy telefonszamon.

  Szoval, hogy megszuntessuk Magyarorszagon a mindennapos szemet, muanayg, level - mix egeteseket, a kovetkezo kell:
  1. A Polgarmesteri Hivatal hivatalosan ertesitse a helyi TV-n keresztul a lakossagot. hogy menly napokon szabad egetni, illetve allapitsa meg a buntetesi osszeget (lehetoleg jo magasan).
  2. Legyen egy telefonszam, amit ejjel - nappal lehet hivni, a bejelenteseket megtenni.
  3. A rendorseg azonnal intezkedjen helyszini birsaggal.

  Ilyen egyszeru a dolog, es a penzszukeben levo onkormanyzatoknak is lenne eztra bevetele. A kutya xar "dolog" is hasonlo keppen kellene, hogy folyatodjon...”
 • 1. Roben 2009. szeptember 05. 13:47
  „Nagyon büdös van,kérem fejezzék be ezt a környezetszennyező,bűdőős <moderálva> égetést!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebben élünk a régióban

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest 2009 első felében kevesebben születtek hazánkban. Nyugat-Dunántúlon a legdrámaibb a csökkenés. Tovább olvasom