Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Hulladékszállítás naptár szerint

A város 43 ezer háztartásába juttatta el a napokban az év második felére vonatkozó hulladéknaptárt a szolgáltató.
–  A naptárból többek között megtudhatják a lakók, hogy a hulladékgyűjtő edényeket, a lomot és a kerti hulladékot a meghirdetett napon reggel hat óráig kell az ingatlan elé  kihelyezni – mondta el a Kisalföldnek A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szóvivője, Nagy Csaba.  – A gyűjtőjárat elhaladásának időpontja után kihelyezett edények ürítése miatt munkatársaink nem mehetnek vissza,  szigorúan tartaniuk kell az útvonalat. Ugyanez vonatkozik a kerti hulladékot gyűjtő és a lomtalanítást végző járatokra is – tette hozzá.

A szóvivő elmondta, hogy a hulladékszállítás díja kizárólag a gyűjtőedényben elhelyezett hulladék elszállításának költségét tartalmazza. A háztartásban alkalmanként összegyűlő, a rendszeresített edényzetbe bele nem férő többlethulladék elszállítására alkalmas zsákot a Komszol kft. ügyfélszolgálati irodáiban, virágboltjaiban, a hulladékgyűjtő járatok személyzeténél és a részönkormányzatoknál lehet megvásárolni. Minden más zsákban, dobozban vagy egyéb módon kirakott hulladékot a cég munkatársai a kuka mellett hagynak.

– Az edények mosása speciális kukásautóval történik. Ez a szokásosnál több időt vesz igénybe, ami azt eredményezi, hogy mosás napján a megszokott napszakhoz képest később történhet az edények ürítése – folytatta a szóvivő.

Nagy Csaba elmondta még: a háztartásban feleslegessé vált nagyobb méretű berendezési tárgyak, lomok szervezett gyűjtését reggel 6 órától szigorúan egyszeri elszállítással végzik.

– A lakás felújításából, átalakításából származó építési törmeléket, a kiürített festékesdobozokat, az autógumikat, az elektronikai és más veszélyes hulladékokat nem szabad lomtalanítás alkalmával az utcára rakni, mert a társaság nem szállítja el – hangsúlyozta a társaság szóvivője.

A kerti hulladék gyűjtését  július 1-jétől augusztus 31-ig havonta, szeptember 1-jétől november 30-ig kéthetente végzi a Komszol. A hulladékot a gyűjtést megelőző napon, kézi rakodásra alkalmas formában – a nyesedéket kötegelve, az ömlesztett nyesedéket zsákban vagy egyéb módon csomagolva – kell az ingatlan elé kihelyezni.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László ma is eszménykép

A Szent László-herma megalkotásának 600., Győrbe érkezésének 400. és a szent uralkodó megkoronázásának 930. évfordulójára gazdag programsorozattal készült a város. Szerdán az ünnepi díszközgyűlésen a Szent László-díjakat is átadták a bazilikában, melyet körmenet és hangverseny követett. Tovább olvasom