Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Hulladékszállítás: a lakótelepeken nincs változás

Még egy hét és Győrben is startol az új hulladékgyűjtési rendszer. A megyeszékhely lakótelepein továbbra is egy kukába, vegyesen kell gyűjteni a háztartási szemetet.

A kertes övezetekben kétkannás rendszer működik majd.

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Rendszer új hulladékgyűjtési rendszere 111 településen már működik. Győr családi házas övezeteiben, illetve a háromlakásosnál kisebb társasházainál a kétkannás gyűjtés április ötödikével kezdődik, ez húsvéthétfőt jelent. A rendszert működtető Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) nem akarta a nagyhét időszakában megváltoztatni a rendszert, amikor az ünnepre készülődés idején több háztartási hulladék képződik, mint más napokon.

A lakótelepeken és a háromlakásosnál nagyobb tömbházas beépítésű településrészeken marad a jelenleg is alkalmazott gyűjtési mód. Esetenként a gyűjtési időpont változhat. Az ilyen területeken élők – mint eddig is – a szelektív gyűjtőszigetek és a hulladékudvarok használatával csökkenthetik a kukákba kerülő szemét mennyiségét.

A megyeszékhely lakótelepein továbbra is vegyesen gyűjtik a lakossági hulladékot. Fotó: Krizsán Csaba
A megyeszékhely lakótelepein továbbra is vegyesen gyűjtik a lakossági hulladékot. Fotó: Krizsán Csaba

 Információ kérhető a témában a www.hulladek.gyor.hu honlapon, s a 06-80/205-007-es ingyenesen hívható zöldszámon.
A Komszol ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás ezzel kapcsolatban megjegyezte, az ilyen területekről begyűjtött hulladék biohányadát a győr-sashegyi központban működő mechanikai kezelő válogatja ki. Az igazgató elmondta, hogy vannak olyan utcák, lakóterületek a megyeszékhelyen, amelyeknél kétféleképpen kell majd gyűjteni a szemetet. Ugyanis az utca egyik oldalán kertes családi házak, a másikon háromlakásosnál nagyobb tömbházak vannak.

Olvasóink írták

 • 7. VargaP 2010. március 30. 06:43
  „eddig volt havi 4 ürítés, most lesz heti 6 Ez olcsóbb?”
 • 6. alkutya111 2010. március 29. 13:14
  „Részlet Kovács Atya virágvasárnapi áldásából:

  Uram!
  Bocsásd meg bűneinket!
  Mi is megbocsátunk neked!
  Valamit elszabtunk!
  Lásd e két szórólapunk!
  Ezt keresi a népem!
  S ezért szitkot küld nékem!
  Szabadíts meg a gonosztól!
  Én is megszabadítom őket a gonosztól!
  Elmegyek, elmegyek,
  hosszú útra megyek.
  Oktatni, tanítani,
  mindezt megpróbálni.
  Ifjúságot nevelni,
  a jövőt építeni.
  Most megpróbálok jó lenni,
  jót, s jót alkotni.
  Ámen!”
 • 5. alkutya111 2010. március 29. 13:02
  „"....A mai Kisalföld napilapban 150 fő megkérdezésével végzett kutatást sikeresnek tartom, hisz ha az emberek 1/3-a elégedett az új rendszerrel, ..."

  Felvilágosítanám az illetőt, hogy a versenyszférában 80-85%-os aránytól kezdődik a vevői elégedettség, 59% alatt azonnal lecserélik a szolgáltatót/szállítót - az 1/3 az bizony 33,3%, nevezzük egyszerűen nullának...."”
 • 4. alkutya111 2010. március 29. 07:58
  „"...A rendszert működtető Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) nem akarta a nagyhét időszakában megváltoztatni a rendszert,...."
  Nem is tudta volna, hisz fel sem készültek rá.
  Úgy a kommunikációban, mint a kivitelezésben még sok a tennivaló. Amire közel egy évük volt, azt nem lehet így amatőr módon egy hónap alatt elintézni. Illetve lehet, de ennek ez a következménye, ami lett. A rendszert használók közel 60%-a információhiányban van. Nem kaptak megfelelő információt, ha kértek akkor lekezelő stílusú válaszokat kaptak. Erre utaltak a március eleje óta történő bejegyzések is.
  Sok kérdés nyitott még a lakosság előtt. Ugyanis a rendszer használóinak több mint fele nincs megfelelő információval ellátva.
  Az, hogy a Kisalföld újság oldalain és a honlapon valamint szóróanyagokon - melyek kb. 20%-a jut el a célszemélyekhez - próbálkoznak a kommunikációval, nem teljes körű. A Veszprém megyei és Komárom megyei települések - ebből közel 40 van a rendszerben nem jutnak információhoz. Nekik nem jár Kisalföld! A szórólapok pedig nem mindenhova jutottak el.
  Talán sziszifuszi módon végig lehetett volna járni minden települést a szolgáltatónak egy lakossági fórum erejéig. Még nem késő! De ehhez be kell vállalniuk Önmagukat, ami nehéz diónak látszik. Voltak fórumok elenyésző számban - a települések 10%-át meghaladó számban - de ez kevés. Ugyanis K.B. olyan vezetőtársakkal dolgozik, kiknek nincs saját bevállalóképességük. Ők visszamutogatnak az ügyvezető felé, mikor konkrét kérdésekre konkrét válaszokat kellett volna kapniuk a hallgatóknak.
  Ezek mindazért fontosak, mert egy nagyon jó rendszer bevezetését rontja el egyesek dilettáns hozzáállása.
  A nagy zavart ezek okozzák Tisztelt K.B. ! Nem kell ezen csodálkoznia Önnek. Önnek a nagy szakmai tudása mellett rengeteg olyan vezetőtársa van akik a túlélésre játszanak, az Ön "farvízén evezve". Ez pedig sok mindent elmond!
  Talán meg kellene várni a választások végét, s talán akkor letisztulva, esetleg új, hozzáértőbb és hitelesebb emberekkel fél év alatt rendbe lehet(ne) tenni mindazt, amit a KOMSZOL jelenlegi vezetőállománya elrontott.”
 • 3. vanessa 2010. március 29. 01:36
  „én hiába gyüjtöm szelektiven, ha a kedves lakotárs beledobja amüanyag palackokat, meg a többit,sajnos az emberi gondolkodás nálunk a béka segge alatt van, az első hozzászolonál a 10 pont és valoban igy van,50 mre van innen a szelektiv gyüjtö, de nem képesek elsétálni oda”
 • 2. Accra 2010. március 29. 01:26
  „Tömbházban lenne legegyszerűbb a szelektív gyűjtés, egy panelben akár 4-5 féle kuka is lehetne, még sétálni sem kellene a legközelebbi szigetig.
  Sorházban meg a 8 méteres utcafronton 2 kuka is díszeleg.”
 • 1. raffy2 2010. március 28. 20:06
  „szerintem sok változás máshol sem lesz.aki eddig külön gyűjtött az ezután is ezt fogja tenni.aki meg nem,az ugyanúgy mindent beleszór a kukába.tegnap kutyasétáltatás volt,mint mindennap.a szelektív gyűjtő mellett zsákok,műanyag székek.tehát nem viszik el a hulladék szigetre ingyen és bérmentve,inkább lerakják .ma megint arra sétáltunk ,semmi zsák,csak a műanyag székek.a kutyák szétszedték a zsákokat,a szél meg vitte mindenfele a szemetet.papírok,csekkek,üdítős dobozok,na és biotejes dobozok.tehát aki ezt odavitte ,az nem gyalog volt.csak hát a kényelem ugye.de az ilyen ökör szégyellje magát.láttam a csekken a neveket,csak nem volt nálam semmi,amivel le tudtam volna fényképezni.gólyarét szelektív gyűjtő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felelőtlenség miatt keletkezett avartüzek

Az utóbbi időben elszaporodott avartüzeket döntően szabálytalan tüzelések, illetve a járművekből… Tovább olvasom