Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hulladéknaptár két részletben

Győr - A győri Komszol kft. a napokban mintegy 83 ezer háztartásba juttatja el az aktuális számlalevelekkel együtt az év első félévére vonatkozó hulladéknaptárt. Ez tartalmazza majd a gyűjtő- és mosójáratok, a kertihulladék-elszállítás, a lomtalanítás rendjét.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. szóvivője, Nagy Csaba tájékoztatása szerint a napokban 43 ezer győri és mintegy 40 ezer vidéki háztartásba küldik ki a hulladéknaptárt.

– Kétszer féléves bontásban juttatjuk el ügyfeleinknek a naptárakat. Az első dokumentum a hamarosan induló modern hulladékgyűjtési, -feldolgozási rendszer és technológia egyik előkészítő, tájékoztató eleme. A második félévre szóló hulladéknaptár még több közérdekű információt tartalmaz majd, ezt az év közepén kézbesítjük – magyarázta Nagy Csaba.

A győri hulladéknaptárban a legnagyobb újdonság az ügyfelek személyre szóló tájékoztatásának bővítése. A korábbi adatok mellett a 2009. első félévre szóló naptárban – az országban egyedülállóként – mindenki megnézheti például, hogy a saját ügyfélkódjára való hivatkozással mikor, milyen és mennyi hulladékot szállítottak a felügyelettel működő győri hulladékgyűjtő pontokra.

– Így a hulladéknaptárból mindenki egyénileg ellenőrizheti, hogy a térítésmentesen a köz javára rendelkezésre bocsátott szolgáltatás esetében történt-e esetleg visszaélés őrá való hivatkozással. Amennyiben valaki például soha nem szállított be hulladékot egyik felügyelettel működő hulladékgyűjtő pontra, de a hulladéknaptár középső – legnagyobb – mezőjében mégis talál erre vonatkozó bejegyzést, akkor valószínűleg a köz kárára illegális módon visszaéltek az adataival. A rendszer egyik célja az ilyen potyautasok kiszűrése – magyarázta Nagy Csaba.

Nagy Csaba tájékoztatása szerint a napokban 43 ezer győri és mintegy 40 ezer vidéki háztartásba küldik ki a hulladéknaptárt. Fotó: H. Baranyai Edina
Nagy Csaba tájékoztatása szerint a napokban 43 ezer győri és mintegy 40 ezer vidéki háztartásba küldik ki a hulladéknaptárt. Fotó: H. Baranyai Edina

A szóvivő tudatta, ebben az esetben a munkanapokon reggel 6 és este 10 óra között hívható nem automata telefonos ügyfélszolgálaton a 96/516-606, 96/516-613, 96/516-614-es telefonszámok valamelyikén illetve a komszol@komszol.hu e-mail címen lehet bejelentést tenni.

– A hulladéknaptárt vidékre is személyre szólóan kézbesítjük. A naptár több adatot tartalmaz a tavalyinál, mert idén először egyénileg és fogyasztási helyre szólóan külön rubrikában már mindenki megtalálja a lomtalanítás pontos dátumát, amennyiben az az év első félévére esik. A vidéki hulladéknaptár hátoldalán a győrihez hasonlóan szintén megtalálható a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás fejlesztéseiről szóló tájékoztató. Alatta a kistérségi központokba kihelyezett vidéki ügyfélfogadó órákról jelentetnek meg részletes tájékoztatást – részletezte a szóvivő.

A szöveget egy táblázat zárja, amelyből kiderül, hogy a Komszol működési területének 7 kistérségi központjában a polgármesteri hivatalokban mikor van kihelyezett ügyfélszolgálat. Jelenleg még üresen maradt az a táblázat, ahová a hulladékgazdálkodási társulás fejlesztéseinek részeként megvalósuló vidéki hulladékudvar-hálózat helyi, vagy lakóhelyhez közeli elemébe történt hulladékbeszállításokat írják majd a jelenlegi győri mintára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei kórházak az élen végeztek az év kórháza szavazáson!

Győr-Moson-Sopron megye – Ugyan idén egyik szűkebb pátriánkbeli kórház sem nyerte el az első… Tovább olvasom