Kisalföld logö

2016. 10. 01. szombat - Malvin 13°C | 23°C

Hulladékgazdálkodási társulás: fejlesztés után maradt még feladat

"A kivitelezés lezárult, a munka nem" - szögezte le Hegyi Zoltán a győri nagytérségi hulladékgazdálkodási társulás elnöke a tegnapi projektzárón. Negyvenkét településen 43 korszerűtlen szilárdhulladék-lerakót rekultiváltak 5,2 milliárdból.

Zárórendezvényét tartották csütörtökön a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás települési szilárdhulladék-lerakókat érintő rekultivációs projektjének.

A társulás a megvalósításra 5,2 milliárd forintot nyert, a beruházás önkormányzati önrészt nem igényelt.

A fejlesztés keretében 42 településen 43 korszerűtlen szilárdhulladék-lerakót rekultiváltak. Köztük a győri Pápai úti regionális lerakót; kisbabótit és a rábaszentmiklósit felszámolták.

A kivitelezés lezárult, a munka nem" – szögezte le Hegyi Zoltán, a győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanácsának elnöke. A fenntarthatóság biztosítása mellett az utógondozási munkálatok évi 30-40 millió forintot emésztenek fel.

Borkai Zsolt győri polgármester szerint az uniós előírás és a lerakó engedélyeinek lejárta mellett a környezettudatosság is szerepet játszott a mostani beruházásban.

"Nem szabad véka alá rejteni, hogy vannak viták és gondok, ám összességében sikeres hulladékgazdálkodási projekten vagyunk túl" – mondta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duna Nap az árvíz jegyében Győrben

Az idei győri Duna Nap a tíz évvel ezelőtti árhullám tapasztalatainak összegzésével telt. Szimulált… Tovább olvasom