Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Hulladékgazdálkodási társulás: fejlesztés után maradt még feladat

Hulladékgazdálkodási társulás: fejlesztés után maradt még feladat

"A kivitelezés lezárult, a munka nem" - szögezte le Hegyi Zoltán a győri nagytérségi hulladékgazdálkodási társulás elnöke a tegnapi projektzárón. Negyvenkét településen 43 korszerűtlen szilárdhulladék-lerakót rekultiváltak 5,2 milliárdból.

Cséfalvay Attila - 2012.06.28. 15:18
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Zárórendezvényét tartották csütörtökön a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás települési szilárdhulladék-lerakókat érintő rekultivációs projektjének.

A társulás a megvalósításra 5,2 milliárd forintot nyert, a beruházás önkormányzati önrészt nem igényelt.

A fejlesztés keretében 42 településen 43 korszerűtlen szilárdhulladék-lerakót rekultiváltak. Köztük a győri Pápai úti regionális lerakót; kisbabótit és a rábaszentmiklósit felszámolták.

A kivitelezés lezárult, a munka nem" – szögezte le Hegyi Zoltán, a győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Tanácsának elnöke. A fenntarthatóság biztosítása mellett az utógondozási munkálatok évi 30-40 millió forintot emésztenek fel.

Borkai Zsolt győri polgármester szerint az uniós előírás és a lerakó engedélyeinek lejárta mellett a környezettudatosság is szerepet játszott a mostani beruházásban.

"Nem szabad véka alá rejteni, hogy vannak viták és gondok, ám összességében sikeres hulladékgazdálkodási projekten vagyunk túl" – mondta.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...