Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Hulladékcsökkentés, újraéledt Marcal

Sajtótájékoztatón számolt be két projektjéről a Reflex Környezetvédő Egyesület.
Kalas György a háztartási hulladékcsökkentés – középpontjában a papír – lehetőségeivel kapcsolatos programjukról, az ezzel kapcsolatos környezeti tanácsadás fejlesztéséhez kapcsolódó tevékenységükről számolt be.

A projektvezető elmondta: céljuk volt a cellulóz alapú papírok gyártásával kapcsolatos ökológiai problémák tudatosítása, a lakossági papírfelhasználás csökkentése – takarékossággal, illetve a „szemétposta" visszaszorításával – valamint a piacon ma még alig jelen lévő újrapapír termékek használatának elterjesztése.

„A vörösiszap sújtotta Marcal folyó újraélesztési programjának civil oldali feladatai" programban elvégzett munkarészekről Lajtmann József projektvezető számolt be a sajtó képviselőinek. Hangsúlyozta, hogy a felmérés, a vizsgálat a finisihez érkezett. Hangsúlyozta, hogy méréseik alapján a folyó jelenlegi állapota már szinte „túl jó", tehát adott a vízi élővilágnak, „ami újra kezd bizseregni". Jó példaként említette, hogy a bakonyi kisvízfolyások által biztosított halállomány ragyogóan leívott, szaporodott, vagyis újra él a Marcal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BiblioNet: Könyvtárak közötti együttműködés

A somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet és a győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár közös… Tovább olvasom