Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hozzájutnak fizetésükhöz a Pannon Szárnyas dolgozói?

A felszámolóbiztos szerint elmaradt bérük jelentős részét megkaphatják a győri Pannon Szárnyas egykori munkatársai. A 182 millió forintos kérelemről a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ dönt.


"Elérkezett a felszámolási eljárásban az a pillanat, amikor 329 dolgozó - többnyire megyei családok érintettek az ügyben - kifizetetlen járandóságai megtérítése végett elpostáztuk a Bérgarancia támogatási kérelmünket" - kezdte a kisalfold.hu-nak Nemeskéri Attila felszámolóbiztos.

"A cég bér- és bérjellegű tartozása a jelenlegi állapot szerint meghaladja 228 millió forintot, amire támogatási kérelemként 182 millió forintot igénylünk" - folytatta a felszámolóbiztos.

A győri baromi-feldolgozóban nem keresték magukat agyon a dolgozók, havi bérük 65–80 ezer forint között mozgott. Képünk illusztráció. Fotó: Kisalföld-archívum.
A győri baromi-feldolgozóban nem keresték magukat agyon a dolgozók, havi bérük 65–80 ezer forint között mozgott. Képünk illusztráció. Fotó: Kisalföld-archívum.

Arra a kérdésünkre, hogy reálisan milyen eséllyel juthatnak jogos bérükhöz a dolgozók, a következő választ kaptuk Nemeskéri Attilától: "szerdán postáztam kérelmünket az illetékes Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központnak, melyről 8 napon belül határozat születik.

Amennyiben kedvező döntést hoz a Regionális Munkaügyi Központ, s zöld utat kap kérelmünk, akkor a jogszabály szerint 15 napon belül megtörténnek a pénzügyi utalások is".

Nemeskéri Attila hozzátette: ha a Pannon Szárnyas volt dolgozói közül bárkit személyére vonatkozó adatok érdekelnek, akkor a munkanapokon 9 és 14 óra között a 96/900-029-es telefonszámon, vagy a következő e-mail címen érdeklődhetnek.

A győri baromfi-feldolgozó egykori munkatársainak kálváriája évek óta tart: 2007 után idén májusban ismét felszámolási eljárás indult a Pannon Szárnyas ellen, ráadásul tavasszal erről megalázó körülmények között szembesült a dolgozók jelentős része.

A csőd szélére került cégnek a májusi leálláskor összesen több mint 300 munkatársa volt.

Olvasóink írták

 • 16. szocdem 2010. szeptember 20. 09:42
  „JAjjjj!

  ez agyrém...

  Akkor most tud fizetni vagy nem tud fizetni... foyltatásokban utalják ki a béreket, mint egy rossz képregényt... Ez botrányos!”
 • 15. csaknyugodtan 2010. szeptember 17. 17:32
  „Én azt a tájékoztatást kaptam a felszámolóbiztosi irodában, hogy akinek a bérkövetelése nem fedezi a maximum igényelhető összeget/fő , annak jövő év május 26.-a után, - a felszámolást követő évforduló után- újra lehívható lesz a fennmaradó összeg. Ezt külön igényelnününk nekünk nem kell, ők hívják le. Lehet, hogy én vagyok nagyon optimista, de ha az ember senkinek és sembinem nem hisz, akkor mi tartaná bennünk a bizalmat mások iránt. Persze senki sem dolgozik ingyen, ne is dolgozzon, mint ahogy mi, és csak ilyen nehéz, és hosszú idő után jusson (remélem) majd a pénzéhez. Én akkor is azt mondom mindenkinek, már csak egy keveset kell várnunk, és a megdolgozott és megérdemelet pénzünket megkaphatjuk. Mi dolgozók reméjük, hogy így lesz. De a beszállítók, ők sajnos futhatnak a pénzük után, nekik ennyi reményük sem maradt.”
 • 14. szocdem 2010. szeptember 17. 13:41
  „13.
  A felszámoló biztos!

  Viszont ezek a hiénák úgy csűrik csavarják a dolgokat, hogy Ők mindíg jól, és mégjobban járjanak. (Nem álami, hanem magáncégek!!!!! akiket a bíróság rendel ki a csődeljárásnál.)

  Nem is kapja meg mindenki a teljes neki járó bért, a hiányzót majd elteszi egy pár hiéna, vagy kitalálják hogy a cég nem is ér egy petákot sem, és fillérekért eladják (a háttérben meg valaki majd megint leszakítja a nagy gubát) Ebben az esetben jó ha egy százast, vagy egy ezrest kap a dolgozó a jogos igényére....”
 • 13. csaknyugodtan 2010. szeptember 17. 13:36
  „Megtudná valaki írni, hogy ezeket a kifizetéseket a Pannon Szárnyasnál kik felügyelik majd? Ha tudja a választ valaki tegye közzé, megköszönöm Neki előre.”
 • 12. szocdem 2010. szeptember 17. 09:21
  „HÁNYÁS!!!!!!

  A jog szerint JÁRÓ elmaradt bérről HATÁROZnak??????? Miféle agybeteg jogrendszer ez? Ki a fene volt aki kitalálta ezt a nevetséges rendszert??

  Egy szociális államban az ilyen eseteb na PÉNZÜGYMINISZTER AZONNAL FIZET és lefoglalja a teljes gyárat. (A magyar jogban a bukott cég kötelezettségeiért szintén az állam felel, amire foglalási joga van!!!!!!)

  Felháborító ahogy elbántak ezekkel az emberekkel. Persze szocdemek "nem kellenek" mert akkor valszleg nem a melósoknak kéne a mai-holnapi falat kenyér megvásárlásán gondolkodnia....

  Szégyelje magát mindenki aki bűnös ebben a szédületesen ostoba, és korlátolt jogalkotásban, és eljárásban!”
 • 11. netelek 2010. szeptember 16. 20:53
  „A szomorú tény az, hogy a tulajdonosoknak név szerint Sárfy Péter és Birkás Zoltán - ez utóbbi a Concordia Köztraktár vezérigazgató-helyettese - eszük ágában sem volt üzemeltetni a gyárat. A cél az volt, hogy a cég vagyonát, épüleit és gépeit átjátsszák saját érdekeltségi körbe tartozó vállalkozásaik részére, amit rövid időn belül meg is tettek. A végletekig halmozták a beszállítókkal és dolgozókkal szembeni a végén már több, mint 1mrd Ft tartozást.
  Gondoskodtak róla, hogy a Pannon Szárnyas Kft. által eladott termékek árbevétele egy másik cég nevén landoljon. A dolgozóknak nemcsak a bérét, de a tb-t és egyéb bérjárulékot sem fizettek. Azon dolgozóknak, akiknek fizetéséből letiltás volt szintén nem utalták tovább, hanem saját zsebükbe vándorolt és még lehetne sorolni. A csődbe ment cég dolgozóinak még a munkáltatói igazolásokat sem volt képes hetekig-hónapokig kiadni, lehetetlenné téve ezzel új munkahelyen való elhelyezkedést. Ezeknek a jelenleg is pártközeli ,,uraknak" a mai napig a hajuk szála sem görbült és valószínű nem is fog. Kis országunkban lehetséges nagyban csalni, lopni, sikkasztani, de a kisembert még 100 Ft adótartozás miatt is utoléri a hatóság. Az meg már nem is meglepő, hogy mindehhez minden felügyeleti szerv az apeh-től a munkaügyi felügyeletig asszisztált. Vajon melyik lesz a következő cégük, amelyik becsődöl, Pannon Brojler Kft.?
  További érdekes oldalak: http://ww.mandiner.hu/cikk/felmillios_nyelvpotlek_a_posta_egyik_vezetojenek
  http://www.lovasok.hu/index.php?i=25907&print=1
  http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20020418eladtak.html”
 • 10. Mankapunka 2010. szeptember 16. 15:32
  „Kérdésre a válsz!!!! NEM.”
 • 9. rozi1 2010. szeptember 16. 15:13
  „Egyszer kértem időpontot fogadóórára a "tisztelt" Simon Róbert alpolgármester úrtól és a mai napig is várom a telefonját (kb 3 hónapja), hogy visszahív. Nem foglalkoznak ők a kis emberrel hisz a Pannon Szárnyas Fideszes tulajdonosaitól már megkapták a támogatást.....Ki tudja mikor lesz vége ennek a kálváriának?! Sok embernek már kenyérre való pénze sincs.....”
 • 8. Phobos 2010. szeptember 16. 12:50
  „re 7

  te hiszel Borkainak !! ??? :)”
 • 7. igazszó 2010. szeptember 16. 09:54
  „Kamatostól jár a bér, hisz elmondhatatlan kár is érte a dolgozókat nemcsak anyagilag, testileg, lelkileg, és egészségüket tekintve is! Egy becsületes kisember had vergődjön, hátha sikerül mesterségesen kinyírni, tönkretenni egy életre a családot, a jövőjüket! MEDDIG MEHET MÉG A MUTYIZÁS! Hol van ilyenkor a város vezetése, a nagy igéretek, segítség?
  "Mindent Győrért, minden győriért" hirdeti magát jelszóval Borkai Úr az ismételt polgármesteri megválasztásához!
  Sikerült bizonyítania itt is, és a választók is mérlegelnek, csak a megbizhatóbb, szavahihetőbb, és az eddig még sosem látott jobbik mellett!”
 • 6. ggg 2010. szeptember 16. 09:36
  „hogy vergődött a jegybank elnöke az euval meg az imffel karöltve, amikor 2 millában akarták maximálni a fizetését, becsülettel dolgozó embereket meg nem fizetnek ki...”
 • 5. arrabonem 2010. szeptember 16. 09:12
  „2. Lehel54
  Valamit nagyon összekeversz...
  Itt MUNKAbérről van szó, olyan becsületes emberekről, akik megdolgoztak a fizetésükért.
  Hogy jönnek ide a politikusaink?”
 • 4. mais 2010. szeptember 16. 09:11
  „Már ép ideje! Azt hiszem ... mindenki pénzből él és ezért ők már megdolgoztak!”
 • 3. duc_de_Orbieu 2010. szeptember 16. 08:21
  „Magyarországon versenyképesek a fizetések. Verseny, hogy ki kap és ki nem.”
 • 2. Lehel54 2010. szeptember 16. 07:33
  „érdekes a mai világ mesterkedése. Vajon mit szolnának a politikusok + bársonyszékben ülök,ha roluk lenne szó. Gondolom ott nem kellene semmire várni. Azaz gondoskodtak már rola,hogy legyen mit aprítani a tányérba. Brávó.”
 • 1. igazságmondó 2010. szeptember 16. 06:17
  „Ami jár, az jár !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvárosi behajtás: a lakókat nem kérdezik?

Gergely Zoltán képviselőjelölt elfogadhatatlannak tartja, hogy az illetékesek nem kérték ki a… Tovább olvasom