Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Hozd a formád! a Fekete-iskolában

Győr - Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége 2009 elején indította el ˝Hozd a formád, Magyarország!˝ című programját, amelynek célja a gyermekkori elhízás elleni küzdelem a diákság aktivitására, valamint az iskolák és a családok közötti együttműködésre alapozva.

A győri Fekete István Általános Iskola pályázat útján elnyerte a program megvalósításának jogát, amely négy iskolai félévet és egy előkészítő félévet foglal magába. A tavalyi előkészítő szakasz során az iskola Borkai Zsolt polgármester fővédnöksége segítségével kialakított egy külső támogatói kört, amely egészségügyi szakemberekből, önkormányzati támogatókból, sportszaktekintélyekből és szülői munkaközösségi tagokból áll. – Az elmúlt hétvégén zajlott a Fekete-iskola hagyományos diák-önkormányzati tábora Győrújbaráton – tájékoztatta portálunkat Rigóné Szabó Ágnes programkoordinátor. – Pénteken a diákvezetők a pályázat alapelveinek megismerése után egy egészséges életmódról szóló előadást hallgathattak meg, majd feladatul kapták az iskola éves eseménynaptárának kidolgozását. A komoly munka közben vízi aerobik, zenés kondicionáló torna és játékos sportfeladatok frissítették fel a gyerekeket. Ezzel ízelítőt kaptak az idei tanév bővülő sportlehetőségeiből, melyet a túlsúlyos diákok számára aikidóedzésekkel bővít ki az iskola minden héten két alkalommal. Szombaton ebédre egészséges ételeket készítettek maguknak a diákvezetők és többek között megállapodás született arról, hogy az iskolai menza étlapjára is kerülnek reformételek hetente egyszer.

A tanév végén a rendezvénysorozatok kiteljesedéseként a tervek szerint nagyszabású focibajnokságot szervez a Fekete-iskola.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válság: hitelt vesz fel Győr?

Bár örök szlogennek tűnik az önkormányzatok sanyarú helyzete és kivéreztetése, Győr első félévi gazdálkodásán ebből semmi sem látszik. A város átlagos betétállománya ötmilliárd forint volt.
Tovább olvasom