Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Hova dobják a fenyőfákat? Videós riport Győrből

Adyváros panelrengetegében összevissza kidobott karácsonyfákat találtunk, igaz, gyűjtőhelyekből sincs túlságosan sok felesleges.

Olvasónk hívta fel figyelmünket, hogy az Ifjúság körút végén szombaton olyan erős volt a szél, hogy két kidobott fenyőfát is a forgalmas útra fújt a szél.

A telefonáló elmondása szerint ezúttal Adyvárosban nem "vasketrecben" gyűjtik, hanem csak egy táblával jelzik a fenyőfa lerakóhelyeket.You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

Videó: Cseh Róbert.


Adyvárosban nem láttunk "vasketreceket"

Nos, a kisalfold.hu ministábja megszemlélte a szóban forgó helyszínt, s valóban nem talált gyűjtőketrecet az Ifjúság körút végén. (Igaz, a szél nem borogatta a fákat, s így viszonylag rendezett volt a "táblás" kupac.)

A sok-sok adyvárosi paneltömb között egyébként nem csupán a gyűjtőketrec hiánycikk, de táblából is vajmi keveset láttunk. Persze, ennek az a nagyon prózai oka is lehet, hogy ellopkodták azokat.

A Kommunális Szolgáltató ígérete szerint egyébként Győrben 75 gyűjtőhelyre lehet vinni a fenyőfákat.Hová kerülnek a karácsonyfák? Fotók: Cseh Róbert.

Vissza túránkra: a Kodály Zoltán út mögötti hosszú szakasz ("kék iskola" környéke) több mint felén egyetlen hivatalos lerakóhelyre sem leltünk, de a Fekete Általános Iskola Földes Gáborral úttal párhuzamos szakaszán is gyakorlatilag mindenki összevissza "dobálja" a fenyőket.
Szavazzon!A kisalfold.hu hétfőn megkérdezte a Kommunális Szolgáltató Kft.-t a szóban forgó fenyőfák kapcsán.

"A nem gyűjtőpontra kihelyezett fenyőfák begyűjtését városrészenként, tervezetten február hónapban végezzük el"

"Fenyőfagyűjtő ketreceket csak a belváros és Révfalu területére helyeztünk, mivel itt a korlátozott hely miatt a rendezettebb gyűjtés könnyebben megvalósítható.

A többi városrészben, figyelembe véve a nagyobb egybefüggő zöldterületeket, táblákkal jelölt gyűjtőpontok vannak, ahol heti rendszerességgel történik a kirakott fenyőfák aprítása és elszállítása" – mondta a kisalfold.hu-nak Krakovszki József városüzemeltetési ágazatvezető.

Arra a kérdésünkre, hogy a nem gyűjtőhelyre vitt fákat összeszedik-e a Kommunális Szolgáltató szakemberei, Szitterné Lengyel Judit közterület-fenntartási üzemvezető úgy válaszolt: "a nem gyűjtőpontra kihelyezett fenyőfák begyűjtését városrészenként, tervezetten február hónapban végezzük el". 

Olvasóink írták

 • 14. raffy2 2010. január 06. 22:10
  „a sok elkényelmesedett ember csak gondol egyet,és kidobja a fát az ablakon.na igen ,ezt a panelben megtehetik.de mi van ,ha én csak úgy simán kidobnám az utcára?azt nem hiszem el,hogy nem tudnának pár métert gyalogolni.valami más megoldás kellene,mert hiába vannak gyűjtök,olyan mintha nem is lennének.inkább örülnének annak,hogy van ilyen lehetőség.”
 • 13. hordópali 2010. január 05. 20:26
  „Nem emlékszem, mikor volt ennyire szemetes a város.
  Szégyen!!!”
 • 12. Agent 2010. január 05. 19:55
  „Kiviszem a kertbe, legallyazom, szárát összevágom és aztán az egészet eltüzelem a kandallóban, hangulatos.”
 • 11. Túrabakancs 2010. január 05. 12:33
  „kefefejű!
  A politikát nem látom én sem ebben a dologban, / ezt csak te állítod felém/ viszont a médiákban
  állandóan a szenny látható, amire valakik odafentről rábólintanak, engedélyeznek. Tehát migis csak
  lehet elmélkedni a miértekről. Hogy az Orbán idején is volt szemetelés? Igen volt, csak nem ekkora mérvű!
  Én aztán látom, hiszen a hétvégéimet folyamatosan a természetben töltöm, és az eddig tiszta terü-
  letek is vastagon szeméttel fertőzöttek. Sokan nem is látják ezt azok, akik nem teszik ki a lábukat a lakásból. :(”
 • 10. vanessa 2010. január 05. 11:23
  „szép napot!na már ebbe is a politikát látja néhány ember?tévedés,mert láttam 2 méteres norman fenyőt is kidobva de nem a gyüjtö helyre,pedig az csak pár méterrel volt ,sajnos az emberek netörödömsége,hány "kultur"ember szemetel az utcán”
 • 9. S.Cs. 2010. január 05. 11:22
  „Mostmár csa egy kérdés van: Hogy Meddig?
  Mert sem a Komszol honlapján sem itt nincs feltüntetve hogy hányadikáig gyűjtik össze.”
 • 8. kefefejű 2010. január 05. 11:10
  „5re: Nem gondolnám, hogy ez is a politika sara. Nekem pl. hulla mindegy, hogy ki van hatalmon, akkor sem .... ki a saját házam elé a fenyőfát... Vagy szerinted orbán-király négyéves ökörködése alatt mindenki elvitte a fenyőfáját a kijelölt helyre?
  Nem csak a politikusokkal van itthon a nagy baj, hanem az emberekkel is. Egyszerűen nagy ívben szarnak minden szabályra (ld: közlekedés, alapvető emberi normák, stb.), és gyártanak hozzá valami kifogást, amivel megnyugtatják magukat, hogy nem is cselekedtek rosszul. Ez a kifogás általában a következő: Ha nekik lehet, akkor nekem is...
  Mindenki csak hőzöng, higy neki mennyire nem jó, de a választásokon pl. még soha nem volt érvényes az első forduló. Gyakorlatilag az emberek 30-35%-a dönti el azt, amit utána 100%-uk szidni fog az elkövetkező 4 évben.”
 • 7. MTT 2010. január 05. 10:32
  „Szerintem a képen a háttérben, a kukában most csinálják a helyet a kidobott fáknak!”
 • 6. megmindiggyöri 2010. január 05. 10:24
  „Igazmondó: nem, a kultúrember a "nyugger" és a "mammer" kifejezéseket használja nyilvános hozzászólásban.”
 • 5. Túrabakancs 2010. január 05. 09:50
  „Sokszor szidjuk a cigányokat hogy ilyen rendetlenek és mocskosak, pedig a fenyőfák elhelyezése kapcsán mi sem vagyunk olyan messze tőlük kultúra gyanánt. A Mónka show úgy látszik megtette a hatását az idők
  folyamán, de ez is volt valamilyen szinten a kormányzat célja. Bejött...”
 • 4. zsuzso100 2010. január 05. 09:12
  „Én nem vagyok "nyugger" de mégis 1,5-es fánk van, teljesen jó ez, főleg amig nincs kisgyerek.”
 • 3. igazmondó 2010. január 05. 09:06
  „még egy észrevétel: a fotókon az ide oda kidobott fák nagyrésze tipikusan olyan 1m-1,20m körüli. Ezt kifejezetten a mammerek szeretik, mert felteszik a kisasztalra, meg nem foglal helyet. Szóval állítom, hogy ezek jellemzően a nyugger korosztály kezéből esnek ki éppen ott, ahol.

  Máskülönben kultúrember 1,8-2 méter alatt nem állít fát :-P”
 • 2. igazmondó 2010. január 05. 09:01
  „Én is kidobtam az ablakon...
  Aztán elvonszoltam a lerakóig :)
  (Évek óta az ablakon száll ki a fa. Jobb így, mint az egész lépcsőházat tele tűlevelezni.)

  Az a gáz, hogy a lerakó melletti háztömb túloldalán is van egy kidobott fa. Pedig itt csak annyit kelett volna tennie az ostoba barmának, hogy mikor kilép a lépcsőházból, nem balra, hanem jobbra fordul a fájával.”
 • 1. Gabesz01 2010. január 05. 08:27
  „azért a 24. képen a két guberáló nem semmi :D mindjárt összevesznek a zsákmányon.

  Amúgy erről az egészről csak annyit hogy emberi butaság. Megy a karácsonyi hacacáré ezerrel, egy vagyont költenek emberek a fenyőákra, aztán 2 nap múlva meg kihajigálják az ablakon mert 10 métert nem tud vele gyalogolni. Amíg ilyenek az emberek addig ne csodálkozzunk hogy arra tartunk amerre......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét gyermek születését várják

Szerecseny – Nem tudtam, hogy mit veszek a nyakamba. Nagyon rossz állapotban volt az… Tovább olvasom