Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Hótolók, sószórók és társaik szemléje

Jöhet hó, jöhet fagy, a szolgáltató felkészült a télre, legalábbis a minap megtartott gépszemle tanúsága szerint, de sóból, zúzalékból és vinaszból is lesz elég az utak csúszásmentesítéséhez.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-t öt éve hatalmazta fel a város téli üzemelési feladatainak, hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáinak elvégzésére az önkormányzat közgyűlése. Ennek értelmében a társaság az idén is elkészítette intézkedési tervét, ami utcákra, gépjárművekre, személyekre lebontva tartalmazza a feladatokat.
A szemlén Kovács Barnabás igazgató elmondta, hogy cégük 14 hótolólappal felszerelt járművel – közülük 4-re sószórófej is fel van szerelve –, valamint egy vinasz tárolására és kijuttatására alkalmas tartálykocsival végzi majd a város útjainak hó- és jégmentesítését. Ezenkívül a buszvárók síkosságmentesítését több kisgép végzi majd, a korábbiaktól eltérően most ezeket a munkákat nem alvállalkozók végzik. Nem úgy Bácsa, illetve Győrszentiván esetében, ahol szerződéses alvállalkozók látják el a szükséges feladatokat. A közútkezelő hatáskörébe tartozó utak tisztításáról hétfőn egyeztettek a partnertársasággal.

A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. 14 hótolólappal felszerelt járművel, valamint egy vinasz tárolására és kijuttatására alkalmas tartálykocsival várja a telet.
Győrött évente átlagosan öt-hatszáz tonna sót, két-háromszáz tonna zúzalékot, valamint szükség esetén környezetbarát vinaszt használnak fel. Jelenleg háromszáz tonna só van raktáron, s a folyamatos utánpótlást szerződésben rögzítették. Ne lepődjenek meg a polgárok, ha mától már hótolólappal felszerelt járművekkel találkoznak a város utcáin. Csupán arról van szó, hogy az új gépkocsivezetők tanulják be az útvonalat, egyben szokják a felszerelt járműveket, hogy éles helyzetben azonnal indulhassanak bevetésre.
A kritikus időszak beköszöntével folyamatos lesz az ügyelet, hogy probléma esetén a lakosság rövid úton elérje a társaságot a 96/516-612-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert a gyermekek gyógylovagoltatásáért

Az egy éve Győrött megkezdett gyógylovagoltatás folytatását manapság már egy vállalkozó és egy… Tovább olvasom